Neseniai teko išgirsti žurnalisto R.Valatkos paskaitą, kurioje jis puse žodžio užsimine apie tai, kaip dažnai mes žiūrime tik sau po kojomis. Ir kokia kartais akivaizdi gali būti pasakyta tokia mintis. Iš tiesų negaliu teigti, jog mes visi tokie, tačiau aš pati retai kada žvilgteliu aukščiau nei akių lygis. O kai baisiai skubant dingteli mintis žvilgtelėt aukščiau - kojos, vis dar esančios ant žemės ima painiotis tarpusavy (galbūt kaltas nelygus kelias - bet čia jau kaip kam). Na o lėtų pasivaikščiojimų daug ir nebūna... Juokinga kaip galvoji, žmogau - pasiteisinimų galima rast ir trumpų pasivaikščiojimų stygiui. Laiko yra, bet tik mes galim jį sutrumpinti arba priversti žingsniuoti lėčiau . Dažniau laiko atsiranda skaniems pasilepinimams - štai už lango sniego devynios galybės, atrodo, vien pagalvojus ima krėsti šaltis, bet ledų paskutinį mėnesį mūsų šeima greičiausiai suvalgė 6 dežutes. O kaip skanu žiemą vagyti ledus!
Lygiai taip pat smagu valgyti obuoli pyragą žiemą, o jei dar ir iš obuolių, skintų savam sode! Noriu ir aš su jumis pasidalinti obuolių pyrago, nors greičiausiai teisingiau jį būtų vadinti galette, receptu. Pliusas, jog pagaminti išties labai paprasta, o ir pastangų ar specalių produktų nereikalauja. Būtainai išbandykit jį karštą su ledais! :)
Galette su obuoliais
650 ml miltų
250 gr šalto sviesto
3 v.š. cukraus pudros
žiupsnelis druskos
90 ml vandens
Įdarui :
5-6 obuolių
šiek tiek rudojo cukraus
citrinos sulčių ir žievelės
spanguolių ir/arba graikinių riešutų
džiūvesėlių
Na, visų pirmiausia imam patį didžiausią peilį arba šakutę ir neliesdami rankomis sukapojam/ sutrinam miltus, cukraus pudrą, druską. Viskas gerai, jei vis dar matosi didesnių sviesto gabaliukų - tirpdami jie sudarys oro tarpus, todėl tešla taps lengva, trapi ir kiek pakils. Supilam vandenį, dar kartą pakapojam su peiliu ir rankom suformuojam rutulį, kurį kišam šaldiklin 15-kai minučių. Per tą laiką nusilupam obuolius, sumaišom su citrinos žievele, jos sultimis, ruduoju cukrumi, džiūvesėliais . Kai tešla pakankamai kieta, dalinam į dvi dalis, iš kiekvienos iškočiodami 3 mm storio apskritimą - į vidurį sudedam obuolių masę, apibarstom riešutais/ spanguolėm, užlankstom kraštus ir šaunam orkaiten 30-40 minučių. Skanaus! :)
1 komentaras:
Patiko pirmoji nuotrauka. Natūrali žiemiško pikniko nuotaikai. :)
Rašyti komentarą