2013 m. rugsėjo 8 d., sekmadienis

Elegantiški pyragaičiai

     Šie, kiek daugiau laiko  reikalaujantys pyragaičiai, tikrai to verti. Ir vieno - tikrai neužtenka.
     Beje, man čia taip gavos, kad priprašiau daug, o iš ties tai visai nesunku, tik man norėjos kuo aiškiau viską aprašyti :)


 Pyragaičiai su obuolių įdaru
 ir morengine kepuraite

Trapiai tešlai:
220 gr miltų
120 gr sviesto
žiupsnelio druskos
1 kiaušinio
žiupsnelio sodos
2 v.š. cukraus pudros
2 v.š. grietinės

Obuolių įdarui :
3-4 v.š. rudojo cukraus 
7-8 didelių obuolių
žiupsnelio cinamono
1 a.š. vanilinio cukraus
0,5 a.š. tarkuotos citrinos žievelės
migdolų drožlių
1 v.š. sviesto kepimui

Morenginei kepuraitei:
2 kiaušinių baltymai
100 gr cukraus pudros

     Visų pirmiausia pasiruoškim trapią tešlą : miltus sumaišom su soda, druska, cukraus pudra, sudedam kubeliais pjaustytą sviestą ir ištrinam pirštų galiukais iki gelsvų trupinių. Galiausiai įmušam kiaušinį, sukrečiam grietinę ir viską gerai išminkom ( Patariu tešlos neminkyti per ilgai, nes tada sviestas ištirps o mums to nereikia). Paruoštą masę dedam šaldytuvan 1 valandai. Išėmus, iškočiojam iki 2mm storio, spaudžiam apskritimus (naudojau dubenėlį), ir klojam juos į metalines keksiukų formas.  Ant formelėse išklotos tešlos, tiesiam folijos lapelį ir beriam žirnius iki pat viršaus (kad mūsų krepšeliai neiškiltų). Viskas, kepam orkaitėje 10-12 minučių kol šiek tiek paruduos krašteliai. Ištraukus atvėsiname, išberiame žirnius ir išimam foliją,
     Obuolių įdarui : obuolius supjaustom stambesniais kubeliais, ir 1-2 minutes apkepinam svieste kol suminkštės. Tada beriam vanilinį bei rudajį cukrų, cinamoną, citrinos žieveles bei migdolų drožles. Maišydami kaitinam, kol cukrus ištirps (15-20 sekundžių).
     Mareginei kepuraitei : baltymus išplakam su cukraus pudra iki standžių putų ( išplaktas baltymas turi laikyt savo formą)
     Surinkimas labai paprastas, trapios tešlos krepšelį pripildom obuolių įdaru iki viršaus ir su konditeriniu švirkštu išspaudžiam kepurėlę.
     Kepam orkaitėje 10-15 minučių kol morengas paruduos. Skanaus!! 
     
     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą