Raffaello tortas
Biskvitui :
6 kiaušiniai
1 st. cukraus
2 v.š. vandens
1 a.š. kepimo miltelių
370 ml miltų
Kremui :
450 gr palakamosios grietinėlės
2 pakeliai grietinėlės standiklio
70 gr kokoso drožlių
50 gr migdolų drožlių
1 skardinės kondensuoto pieno ( 386 gr)
180 gr sviesto
Biskvitų sulaistymui :
5 v.š. romo
250 ml vandens
2 a.š. cukraus
180 gr sviesto
Biskvitų sulaistymui :
5 v.š. romo
250 ml vandens
2 a.š. cukraus
Visų pirmiausia išsikepame biskvitus. Į
standžiai išplaktus baltymus, supilti cukrų, kai baltymai bus gerai
išplakti dėti po vieną tynį, vis paplakant. Sudėjus visus trynius,
suberti išsijotus miltus su kepimo milteliais, supilti vandenį ir
palengva viską išmaišyti. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.
Eilė kremui : grietinėlę šiek tiek paplakame, suberiame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu, suberiame kokosą bei migdolų drožles. Abu kremus dedame šaldytuvan 30 minučių susitovėti. Po 30 minučių abu kremus sumaišome iki vientisos masės.
Surinkimas : biskvitą pjaunam į 3 dalis , kiekvieną sulaistome pasiruoštu sirupu, dedame 1/3 kremo. Surinktą tortą puošiame pagal savo fantaziją dedame į šaldytuvą parai.
Skanaus!
8 komentarai:
Pries kiek laiko geriausia ji ruosti? Ta prasme ar jam daug laiko reikia subrendimui?
Ji visada ruosiu diena pries. O skaniausias , pastovejes 12 valandu :)
Fantastika! O sitas baltu rozyciu grozis taip pat is kremo mases?
Baltas rozytes dariau is plaktos grietineles (visad dedu grietineles standiklio)
O kiek prireikė grietinėlės ir jos standiklio, norint papuošti tokį tortuką? Beje, tai tiesiog meno kūrinys, begalo gražu! ((:
3 pakelių grietinėlės standiklio ir 600 ml -700ml grietinėlės, visad pakanka :)
Dėkoju!
O dar klausimėlis- kokio dydžio tavo forma? 25cm? :)
25cm jei neklystu :)
Rašyti komentarą