2012 m. gruodžio 27 d., ketvirtadienis

Kai virtuvė priklauso man

     Kai lieku viena namuose, visad stengiuos pasinaudoti atsiradusia galimybe ir nustebinti save kokiu saldžiu, net kieme kvepiančiu pyragu ar nedideliu tortu. Atrodo taip atsitiko ir šį kartą, išvažiavus tėvams puoliau ieškoti seniai nusižiūrėto recepto iš Sonatinos receptų. Jis man puikiai tiko, nes atitiko svarbiausią kriterijų ( šaldytuvą, kuriame nerasi nieko ypatingo ). Jūsų dėmesiui :


Prahos pyragas 

Tešlai 
1 kiaušinis 
150 g cukraus 
1 a. š. sodos 
50 g margarino 
2 v. š. pieno 
2 v. š. medaus 
1 a. š. kakavos miltelių 
450 g miltų 

Kremui 
400 ml pieno 
2,5 v. š. miltų 
2 v. š. cukraus 
2 a. š. vanilinio cukraus 
150 g sviesto 
2 v. š. cukraus pudros 

Glazūrai 
100 g šokolado 
3 v. š. aliejaus 

Tešlai sumaišyti visus ingredientus, išskyrus miltus, ir kaitinti ant vandens garų vonelės, kol margarinas visiškai ištirps ir masė suputos. Suberti miltus ir suminkyti minkštą elastingą tešlą. 

Tešlą padalinti į 4 dalis ir iškočioti 25 x 30 cm dydžio stačiakampius. Tešla geriausiai kočiojasi, kol būna dar šilta. Lakštus kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 5 - 8 minutes, kol gražiai apskrus. 

Kremui miltus sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilti šiek tiek pieno ir maišyti, kol gausis vientisa tyrė. Supilti likusį pieną ir kaitinti ant vidutinės ugnies, kol masės sutirštės. Išvirtą pudingą ataušinti retkarčiais pamaišant. 

Sviestą išplakti iki purumo, įmaišyti cukraus pudrą. Plakant po truputį įmaišyti ataušusį pudingą ir plakti, kol gausis vientisas kremas. 

Tris lakštus aptepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Ant viršaus uždėti ketvirtąjį lakštą ir šiek tiek prispausti. 

Glazūrai šokoladą ištirpinti ant vandens garų vonelės ir įmaišyti bekvapį aliejų. Glazūrą užpilti ant pyrago ir paskleisti lygiu sluoksniu.

Po kelių valandų jau galima mėgautis burnoje tirpstančiu skanėstu. Skanaus! 

P.s. Šokoladinės glazūros nedariau (viršų ir šonus apibėriau nuo lakštų likusiais trupinėliais )
Kitą kartą daryčiau rūgštesnės uogienės pertepimą, skonio paįvairinimui :)
Bet šiaip labai skanus, aromatingas, gan greitai padaromas pyragas, rekomenduoju! 

1 komentaras:

Unknown rašė...

šitas tortas buvo skanus - beveik pusė kliuvo man .Likau patenkinta...

Rašyti komentarą