Vištiena su brokoliais bešamelio padaže
(dariau puse porcijos, patiekiau su makaronais , puikiai užteko 4 asmenims)
300g vištienos
pusė susmulkinto svogūno
pusė susmulkinto saliero stiebo
1 lauro lapo
2 petražolių stiebeliai
druska, pipirai
apie 350ml bešamelio padažo ( receptas žemiau )
apie 250g brokolio išskirstyto žiedynais
25 g Parmezano, (naudojau fermentinį, manau skonio nesugadino )
muskato
pusė susmulkinto svogūno
pusė susmulkinto saliero stiebo
1 lauro lapo
2 petražolių stiebeliai
druska, pipirai
apie 350ml bešamelio padažo ( receptas žemiau )
apie 250g brokolio išskirstyto žiedynais
25 g Parmezano, (naudojau fermentinį, manau skonio nesugadino )
muskato
Sudėti vištieną į puodą, apsemti vandeniu, sudėti druską, pipirus, svogūną, salierą ir lauro lapus, petražoles. Užvirti ir virti ant silpnos ugnies 30-40 min., kol vištiena išvirs.(naudojau orkaitėje keptą vištieną)
Paruošti bešamelio padažą.
Brokolius nuplauti, išskirstyti žiedinais ir virti ant garų apie 8 minutes
Vištieną ataušinti, pašalinti odeles ir mėsą susmulkinti.
Sumaišyti vištieną su puse bešamelio padažo. Sudėti į kepimo formą. Paskirstyti brokolius ir apipilti likusiu padažu.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Apibarstyti Parmezanu 9arba fermentiniu sūriu) ir grąžinti į orkaitę dar kepti 2-3 min., kol sūris išsilydys.
Patiekti karštą, lengvai pagardintą muskatu.
Paruošti bešamelio padažą.
Brokolius nuplauti, išskirstyti žiedinais ir virti ant garų apie 8 minutes
Vištieną ataušinti, pašalinti odeles ir mėsą susmulkinti.
Sumaišyti vištieną su puse bešamelio padažo. Sudėti į kepimo formą. Paskirstyti brokolius ir apipilti likusiu padažu.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Apibarstyti Parmezanu 9arba fermentiniu sūriu) ir grąžinti į orkaitę dar kepti 2-3 min., kol sūris išsilydys.
Patiekti karštą, lengvai pagardintą muskatu.
Bešamelio padažas
Bechamel Sauce
Bechamel Sauce
Gaunasi 350ml padažo
2,5 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
350ml st pieno
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. muskato
2 v. š. miltų
350ml st pieno
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. muskato
Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir apkepti 5-6 minutes, kol miltais apskrus.
Pieną užvirinti.
Lėtai, pilti pieną į sviesto ir miltų mišinį, nuolat maišant, kad padažas išeitų vientisas.
Užvirinti. Virti 4-6 minutes retkarčiais pamaišant. Nuimti nuo ugnies.
Pagardinti druska, pipirais.
Pieną užvirinti.
Lėtai, pilti pieną į sviesto ir miltų mišinį, nuolat maišant, kad padažas išeitų vientisas.
Užvirinti. Virti 4-6 minutes retkarčiais pamaišant. Nuimti nuo ugnies.
Pagardinti druska, pipirais.
P.s. Naudojau vakarykštę orkaitėje keptą vištieną, vietoj parmezano - barščiau fermentinį sūrį. Patiekiau su makaronais. Tikrai lengvai paruošiamas ir skanus patiekalas ! Rekomenduoju išbandyti :))
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą