2012 m. gruodžio 27 d., ketvirtadienis

Tarpšventinė vakarienė

Ką gi, atrodo ir aš tarpušvenčiu imu ieškoti receptų, kurie padėtų sunaikinti šaldytuve užsilikusius likučius. Šiuo atveju, pradėjau ,,versti" internetą ieškodama kaip kuo įdomiau paruošti vakarienę iš keptos vištienos, bei nustebinti išalkusius namiškius. Būtent spicecoat viską radau,  taigi pristatau jums :

Vištiena su brokoliais bešamelio padaže
(dariau puse porcijos, patiekiau su makaronais , puikiai užteko 4 asmenims)
300g vištienos
pusė susmulkinto svogūno
pusė susmulkinto saliero stiebo
1 lauro lapo
2 petražolių stiebeliai
druska, pipirai
apie 350ml bešamelio padažo ( receptas žemiau )
apie 250g brokolio išskirstyto žiedynais
25 g Parmezano, (naudojau fermentinį, manau skonio nesugadino )
muskato
Sudėti vištieną į puodą, apsemti vandeniu, sudėti druską, pipirus, svogūną, salierą ir lauro lapus, petražoles. Užvirti ir virti ant silpnos ugnies 30-40 min., kol vištiena išvirs.(naudojau orkaitėje keptą vištieną)
Paruošti bešamelio padažą.
Brokolius nuplauti, išskirstyti žiedinais ir virti ant garų apie 8 minutes
Vištieną ataušinti, pašalinti odeles ir mėsą susmulkinti.
Sumaišyti vištieną su puse bešamelio padažo. Sudėti į kepimo formą. Paskirstyti brokolius ir apipilti likusiu padažu.
Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje 15 min. Apibarstyti Parmezanu 9arba fermentiniu sūriu) ir grąžinti į orkaitę dar kepti 2-3 min., kol sūris išsilydys.
Patiekti karštą, lengvai pagardintą muskatu.
Bešamelio padažas
Bechamel Sauce
Gaunasi 350ml padažo
2,5 v. š. sviesto
2 v. š. miltų
350ml st pieno
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š.  muskato
Keptuvėje ištirpinti sviestą, sudėti miltus ir apkepti 5-6 minutes, kol miltais apskrus.
Pieną užvirinti.
Lėtai,  pilti pieną į sviesto ir miltų mišinį, nuolat maišant, kad padažas išeitų vientisas.
Užvirinti. Virti 4-6 minutes retkarčiais pamaišant. Nuimti nuo ugnies.
Pagardinti druska, pipirais.
P.s. Naudojau vakarykštę orkaitėje keptą vištieną, vietoj parmezano - barščiau fermentinį sūrį. Patiekiau su makaronais. Tikrai lengvai paruošiamas ir  skanus patiekalas ! Rekomenduoju išbandyti  :))

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą