2012 m. gruodžio 31 d., pirmadienis

Kvapniausi morkų keksiukai!

     
     Labai labai labai rekomenduoju! Tinka ir tiems , kurie morkų visai nevalgo (puikus būdas jomis aprūpinti skrandį jiems patraukliu būdu), ir tiems, kurie morkas laaabai mėgsta.
     Purūs ir be proto skaniai kvepiantys  keksiukai su traškiu viršumi ir nuostabiai kvepiantys namai! Ar gali būti kas geriau? :) Tai gi : 

Morkų keksiukai

2 st. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
1 a.š. cinamono 
2 st. cukraus
1  1/4 st. aliejaus
4 kiaušiniai

3 st. stambiai tarkuotų morkų
1  1/4 st. susmulkintų graikinių riešutų
1 a.š. imbiero miltelių

     Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. 
     Miltus, sodą, druską cinamoną persijoti.
Kitame dubenyje išplakti cukrų su aliejumi, po vieną dėti kiaušinius, miltus, morkas, riešutus, imbierą.
    Viską supilti į keksiukų formeles, arba į vieną didelę kekso formą.
    Keksiukus kepti 35-40 min, kol gražiai paruduos.

P.s. Iš šio kiekio išeina 24 keksiukai. Tikrai labai labai rekomenduoju!!

2 komentarai:

Unknown rašė...

klausimas iškilo dėl aliejaus ir riešutų kiekio. Ar tie vienetai ten netyčia atsirado ir iš tiktųjų reikia ketvirčio stiklinės ar vis dėlto vienos ir dar ketvirčio stiklinės aliejaus ir riešutų?

Vanilė rašė...

Vienos ir dar ketvirčio stiklinės aliejaus bei riešutų :) beje, riešutų kiekį galima mažinti :)

Rašyti komentarą