Be to, žiobriai iškepę buvo nuostabiai minkšti, drėgni, turėjo puikų aromatą ir tiesiog tirpo burnoje :)
Žiupsnelis druskos
kelių šakelių šviežio rozmarino (arba 2-3 a.š. džiovinto)
žiupsnelos džiovinto čiobrelio
šviežiai maltų pipirų
2-3 a.š. alyvuogių aliejaus
pusės citrinos sulčių
vandens kepimui
keleto lapelių baziliko
Išdarinėtą žuvį nuplauname po šaltu vandeniu. Gerai ištriname druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinu. Žiobrį dedame ant didesnio folijos lapo, apšlakstome aliejumi bei citrinos sultimis ir užlankstome foliją taip, kad visai nesimatytų žuvies. Taip paruoštą žuvį dedame į skardą su šiek tiek vandens (jog neprikeptų ) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-50 minučių .
Skaaanaus :))
2 komentarai:
Žiauriai mėgstu žiobrį ir nesvarbu ar sūdytą ar keptą ar rūkytą ir iš vis nesvarbu, kad pas jį milijonas kaulų. Tavo patiekalas atrodo nuostabiai:)
Man irgi jis be galo patinka :) Ačiū!!
Rašyti komentarą