2013 m. balandžio 30 d., antradienis

Keptas žiobrys

     Atrodo, tai bus mano pirmasis bandymas kažką pagaminti iš žuvies. Rimtai. Gyvenime nebuvau kepusi žuvies, tad tai man buvo didelis iššūkis. O dar kai iš žvejybos tėtis parvežė du žiobrius, kurių pasirodo niekas nekepa, tuolabiau orkaitėje. Pasirodo, juos valgo žalius, iš vakaro gerai ištrintus su druska, cukrumi ir pipirais.  Pristatau jums savajį šios žuvies paruošimo būdą. 
     Be to, žiobriai iškepę buvo nuostabiai minkšti, drėgni, turėjo puikų aromatą ir tiesiog tirpo burnoje :)


Orkaitėje kepti žiobriai su prieskoninėmis žolelėmis

Žiupsnelis druskos
kelių šakelių šviežio rozmarino (arba 2-3 a.š. džiovinto)
žiupsnelos džiovinto čiobrelio
šviežiai maltų pipirų
2-3 a.š. alyvuogių aliejaus
pusės citrinos sulčių
vandens kepimui
keleto lapelių baziliko

     Išdarinėtą žuvį nuplauname po šaltu vandeniu. Gerai ištriname druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinu. Žiobrį dedame ant didesnio folijos lapo, apšlakstome aliejumi bei citrinos sultimis ir užlankstome foliją taip, kad visai nesimatytų žuvies. Taip paruoštą žuvį dedame į skardą  su šiek tiek vandens (jog neprikeptų ) ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-50 minučių . 
     Skaaanaus :))

2 komentarai:

Odeta rašė...

Žiauriai mėgstu žiobrį ir nesvarbu ar sūdytą ar keptą ar rūkytą ir iš vis nesvarbu, kad pas jį milijonas kaulų. Tavo patiekalas atrodo nuostabiai:)

Vanilė rašė...

Man irgi jis be galo patinka :) Ačiū!!

Rašyti komentarą