Pyragas ,,draugystė"
Tešlai :
330 g sviesto
650 g miltų
170 g cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių
650 g miltų
170 g cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių
Įdarui :
4 smulkia tarka tarkuotų obuolių
0,5 st serbentų uogienės
500 gr varškės
3 kiaušinių
2 a.š. vanilinio cukraus
pusės citrinos žievelės
Tešlai minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, išsukus po vieną įmušti kiaušinius bei sudėti grietinę. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išminkyti, paruoštą tešlą padalinti į dvi dalis. Iš vienos dalies iškočiojame maždaug 1 cm storio lakštą, kurį įklojus į kiek mažesnę nei 23x35 kepimo skardą, kepti 7-8 minutes 200 laipsnių orkaitėje. Iškeptą lakštą pilnai atvėsinti.
Įdarui kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Į varškę sudėti kiaušinių trynius cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai išplakti virtuviniu kombainu, kol varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
Uogienės pertepimui smulkiai sutarkuotus obuolius gerai nusunkti ir sudėti uogienę.
Ant atvėsusio lakšto tepame uogienę , veliau - varškės masę, viską tolygiai paskirstyti . Ant viršaus uždėti iš likusios tešlos iškočiotą lakštą, aptepti kiaušinio plakiniu ir su šakute nubraižyti groteles.
Kepti 150 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Skaaaaanaus!
Receptas iš : patiekalų- receptai :)

Uogienės pertepimui smulkiai sutarkuotus obuolius gerai nusunkti ir sudėti uogienę.
Ant atvėsusio lakšto tepame uogienę , veliau - varškės masę, viską tolygiai paskirstyti . Ant viršaus uždėti iš likusios tešlos iškočiotą lakštą, aptepti kiaušinio plakiniu ir su šakute nubraižyti groteles.
Kepti 150 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Skaaaaanaus!
Receptas iš : patiekalų- receptai :)
5 komentarai:
Žinau, kas labai mėgsta šį pyragą. Reikia nepamiršt gegužės mėnesį jį pagaminti :)
Sveika :) Noreciau pasiteirauti, kokia kita uogiene galima naudoti vietoj serbentu? Ar serbentu uogiene pasirinkta del tirstumo, ar del skonio (rugsteles)? Aciu! :)
Sveiki! Serbentų uogienę pasirinkau dėl rūgštelės, kuri tuo pačiu priduoda gaivumo. O šiaip, naudokite mažiau saldžias, tirštesnes uogienes ( obuolių, slyvų, agrastų, persikų).
Cukraus nereikia i idara?
Cukraus nereikia i idara?
Rašyti komentarą