2013 m. kovo 15 d., penktadienis

Pyragas ,,draugystė"

     Koks nuostabus šis pyragas! Parduotuvinis jam neprilygsta net iš tolo. Varškė tokia puri, biskvitas šiek tiek trapus, plonas sluoksnis uogienės , nieko nei pridėsi nei atimsi. Puikus! Paragavę šio pyrago, tikiu, jog į parduotuvinį net nebepažiūrėsite :)))



Pyragas ,,draugystė"

Tešlai :
330 g sviesto
 650 g miltų
170 g cukraus
2 kiaušinių
3 valg. š. grietinės
1 arb. š. kepimo miltelių

Įdarui :
4 smulkia tarka tarkuotų obuolių
0,5 st serbentų uogienės
500 gr varškės
3 kiaušinių
2 a.š. vanilinio cukraus
pusės citrinos žievelės
    
 Tešlai minkštą sviestą išsukti su cukrumi iki purumo, išsukus po vieną įmušti kiaušinius bei sudėti grietinę. Suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išminkyti, paruoštą tešlą padalinti į dvi dalis. Iš vienos dalies iškočiojame maždaug 1 cm storio lakštą, kurį įklojus į kiek mažesnę nei 23x35 kepimo skardą, kepti 7-8 minutes 200 laipsnių orkaitėje. Iškeptą lakštą pilnai atvėsinti.
     Įdarui kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Į varškę sudėti kiaušinių trynius cukrų, vanilinį cukrų ir viską gerai išplakti virtuviniu kombainu, kol varškės masė taps vientisa. Kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į varškės masę.
     Uogienės pertepimui smulkiai sutarkuotus obuolius gerai nusunkti ir sudėti uogienę. 
     Ant atvėsusio lakšto tepame uogienę , veliau - varškės masę, viską tolygiai paskirstyti . Ant viršaus uždėti iš likusios tešlos iškočiotą lakštą, aptepti kiaušinio plakiniu ir su šakute nubraižyti groteles. 
     Kepti 150 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Skaaaaanaus!
Receptas iš : patiekalų- receptai :)

5 komentarai:

Indrė rašė...

Žinau, kas labai mėgsta šį pyragą. Reikia nepamiršt gegužės mėnesį jį pagaminti :)

Romualda rašė...

Sveika :) Noreciau pasiteirauti, kokia kita uogiene galima naudoti vietoj serbentu? Ar serbentu uogiene pasirinkta del tirstumo, ar del skonio (rugsteles)? Aciu! :)

Vanilė rašė...

Sveiki! Serbentų uogienę pasirinkau dėl rūgštelės, kuri tuo pačiu priduoda gaivumo. O šiaip, naudokite mažiau saldžias, tirštesnes uogienes ( obuolių, slyvų, agrastų, persikų).

Unknown rašė...

Cukraus nereikia i idara?

Unknown rašė...

Cukraus nereikia i idara?

Rašyti komentarą