Graikiškos vištienos ir kuskuso salotos
kuskusui:
1 st kuskuso
2 st verdančio vandens
2 paprikų (dėjau vieną)
nedidelė saujelė krapų
200 gr koncervuotų žirnelių
alyviuogių aliejaus
100 gr fetos sūrio
pipirrų, druskos
Vištienai:
2 didelių vištienos krūtinėlių
1 a.š. kumino
1 a.š. čili paprikos miltelių
0,5 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
šlakelis citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
1 a.š. muskato
tzadziki padažui:
500 gr natūralaus jogurto (geriau riebesnio)
1 didelio ilgojo agurko
pusės citrinos
keli šaukšteliai džiovintų mėtų
druskos bei pipirų
keli šaukšteliai džiovintų mėtų
druskos bei pipirų
Visų pirmiausia puode kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, uždėkite dangtį ir leiskite maždau 10 minučių išbrinkti.
Tadziki padažui, agurką perpjaukite išilgai pusiau ir su šaukštu išskobkite vidų. Išskobtą agurką sutarkuokite, suberkite druską ir palikite kelioms minutėms (druska ištrauks iš agurko vandenį). Tada supikite jogurtą, išspauskite citrinos sultis, įdėkite druskos, pipirų, mėtų.
Papriką supjaustyti kubeliais, sumaišyti su žirneliais, smulkintais krapais, įberkite druskos ir pipirų.Suberkite išbrinkusį kuskusą, įspauskite citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite ir suberkite į pačią didžiausią lėkštę kokią turit.
Prieskonius vištienai sumaišykite, įpilkite šiek tiek aliejaus, citrinos sulčių. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite vištieną. Kepkite apie 4 minutes ant kiekvienos pusės. Iškepusią vištieną supjaustykite griežinėliais.
Lėkštės viduryje praskirkite kuskusą, įdėkite paruoštą tadziki .Kuskusą apliekite alyvuogių aliejumi, apibarstykite fetos sūriu apdėliokite vištiena.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą