2013 m. kovo 16 d., šeštadienis

Graikiškos vištienos ir kuskuso salotos :)))


     Ilgai galvojau, kaip gi pristatyti šį receptą. Seniai nuvalkioti žodžiai : itin skanus, nustabus, stulbinantis - čia nebetinka, tai visiškai naujas skonis, toks nekasdieniškas, itin suderinto skonio, puikus! Pagrindinė priežastis kodėl gaminau būtent jį - tai noras įrodyti , jog taip visų nemėgstamas kuskusas yra toks nuostabus dalykas. Atrodo galiu drąsiai sakyti, jog man pavyko - iš pradžių kiek nustebę mano pasirinkimu (kai paskutinį kartą gaminau kuskusą su ragu jie nebuvo labai sužavėti :)) jie sugebėjo suvalgyti visą lėkštę salotų, keisčiausia jog neišgirdau nei vieno blogo žodžio. Manau jog gaminu jį tikrai ne paskutinį kartą, šios salotos puikiai tiktų pavaišinti gausų būrį draugų .

Graikiškos vištienos ir kuskuso salotos  

kuskusui:
1 st kuskuso
2 st verdančio vandens
2 paprikų (dėjau vieną)
nedidelė saujelė krapų
200 gr koncervuotų žirnelių
alyviuogių aliejaus
100 gr fetos sūrio
pipirrų, druskos

Vištienai:
2 didelių vištienos krūtinėlių
1 a.š. kumino
1 a.š. čili paprikos miltelių
0,5 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
šlakelis citrinos sulčių
alyvuogių aliejaus
  1 a.š. muskato

tzadziki padažui:
500 gr natūralaus jogurto (geriau riebesnio)
1 didelio ilgojo agurko
pusės citrinos
keli šaukšteliai džiovintų mėtų
 druskos bei pipirų

     Visų pirmiausia puode kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, uždėkite dangtį ir leiskite maždau 10 minučių išbrinkti.
     Tadziki padažui, agurką perpjaukite išilgai pusiau ir su šaukštu išskobkite vidų. Išskobtą agurką sutarkuokite, suberkite druską ir palikite kelioms minutėms (druska ištrauks iš agurko vandenį). Tada supikite jogurtą, išspauskite citrinos sultis, įdėkite druskos, pipirų, mėtų.
      Papriką supjaustyti kubeliais, sumaišyti su žirneliais, smulkintais krapais, įberkite druskos ir pipirų.Suberkite išbrinkusį kuskusą, įspauskite citrinos sultis.  Viską gerai išmaišykite ir suberkite į pačią didžiausią lėkštę kokią turit.
      Prieskonius vištienai sumaišykite, įpilkite šiek tiek aliejaus, citrinos sulčių. Šiuo mišiniu gerai ištrinkite vištieną. Kepkite apie 4 minutes ant kiekvienos pusės. Iškepusią vištieną supjaustykite griežinėliais. 
     Lėkštės viduryje praskirkite kuskusą, įdėkite paruoštą tadziki .Kuskusą apliekite alyvuogių aliejumi, apibarstykite fetos sūriu apdėliokite vištiena. 
     Skanaus :))))
receptas iš: misko uogos

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą