2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Baltarusiški varškėčiai :)

     Laaabai puikus reikaliukas, ypač kai atsibosta tradiciniai varškėtukai ir norisi kažko naujo. Šeimyniškiai įvertino puikiai, atrodo, kepiau tikrai ne paskutinį kartą, tad siūlau išmėginti ir jums :)


Baltarusiški varškėčiai

500 gr varškės (skaniausia su gerai pertrinta )
2 kiaušiniai
6 v.š. cukraus 
žiupsnelis druskos
130 gr miltų 
100 gr riebios grietinės
vanilinio cukraus

     Varškę ištrinti su 4 v. š. cukraus ir druska. Įmušti 1 kiaušinį ir 1 baltymą. Trynį palikti įdarui. Gerai išmaišyti. Suberti miltus ir dar kartą gerai išminkyti.
     Iš tešlos suformuoti dubenėlius ( man jų gavosi 15 ). Grietinę sumaišyti su likusiu cukrumi ir išpilstyt į dubenėlius. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių .
     Skaaanaus ! :)
       
     Receptas iš : Sonatinos receptų

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą