2013 m. gegužės 12 d., sekmadienis

Dar vienas aguoninis pyragas

     Turiu milžinišką priklausomybę - maistui. Nemėgstų valgyti, rimtai, bet tas pats procesas, pjaustyti, virti, ragauti, aaaa , iki išprotėjimo.  Įsivaizduoju, gana keista tai girdėt iš 16-metės, bet kiekvienas savaip išprotėjęs. Taigi, prisidedant prie mano beviltiškos priklausomybės, dar vienas receptas (įdomus tuo, jog visai be miltų bei cukraus )


Aguoninis pyragas

230 gr aguonų
1/2 st skysto medaus
6 kiaušinių
0,5 st graikinių riešutų
0,5 st razinų
80 gr sviesto
tarkuotos citrinos žievelės
vanilinio cukraus
druskos

     Aguonas suberkite į puodą su vandeniu ir vis pamaišydami virkite 30 min, kol vanduo susigers į aguonas. Išvirusias aguonas nukošti ir subert į virtuvinį kombainą kartu su 4 v.š. medaus. Maldami aguonas, vis nugramdykite jas nuo sienelių, kad susimaltų tolygiai. Šiek tiek pamalus aguonas suberkite graikinius riešutus bei razinas, pamalkite 3-4 sekundes kad gerai susimaišytų. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Dubenyje sumaišykite sviestą su likusiu medumi, supilkite kiaušinių trynius, suberkite vanilinį cukrų, citrinos žievelę ir gerai išmaišykite.  Kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų ir atsargiai juos įmaišykite į aguoninį mišinį. Paruoštą masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą nusegamais kraštais torto formą. Kepkite 180 temperatūroje 1 val. Viršų apibarstykite kakava ar tirpintu šokoladu. Skanaus !

Receptas iš :voras tinkle

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą