2013 m. gegužės 20 d., pirmadienis

Vasara kvepiantis rabarbarų pyragas

     Iki šiol, rabarbarų pyragų nekepdavau, tiesa, esu kepusi, tačiau pastarasis man visai nepatiko. Tačiau šis -   nuostabus. Be galo purus, drėgnas, su gaivia rabarbaro rūgštele, o jei ragausite tik išimtą iš orkaitės ir dar su vaniliniais ledais - apsivalgymas garantuotas. Siūlau ir jums išsikept šį puikų vasarišką stebuklą :



Rabarbarų pyragas

2 st smulkiai pjaustytų rabarbarų
1 nemažas kubeliais pjaustytas obuolys
1,5 st cukraus
70 gr kambario temperatūros sviesto
2 kiaušiniai
1 st grietinės
tarkuotos apelsino žievelės
1 a.š. vanilinio cukraus
2,5 st miltų
1 nubrauktas a.š. sodos
1 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos

Riešutiniam viršui :

2-3 v.š. cukraus
1/4 st smulkiai kapotų graikinių riešutų
0,5 a.š. cinamono

     Rabarbarus sumaišyt su 2 v.š. miltų. Sviestą bei cukrų išsukt iki purumo.  Po vieną įmušt kiaušinius, sudėt grietinę, vanilinį cukrų, apelsino žievelę ir viską gerai išmaišyt. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, cinamoną bei druską. Išmaišius, subert į sviesto- cukraus mišinį ir gerai išmaišyti (tešla gaunasi pakankamai tiršta).  Subert pjaustytą obuolį bei rabarbarus. Viską sukrėtųs į kepimo formą apibarstyt cukraus bei graikinių riešutų mišiniu. Kepti 180 laispnių orkaitėje apie 50- 60 minučių. Skaanaus!

Receptą pasiskolinau iš : forelles receptų


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą