Rabarbarų pyragas
2 st smulkiai pjaustytų rabarbarų
1 nemažas kubeliais pjaustytas obuolys
1,5 st cukraus
70 gr kambario temperatūros sviesto
2 kiaušiniai
1 st grietinės
tarkuotos apelsino žievelės
1 a.š. vanilinio cukraus
2,5 st miltų
1 nubrauktas a.š. sodos
1 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos
Riešutiniam viršui :
2-3 v.š. cukraus
1/4 st smulkiai kapotų graikinių riešutų
0,5 a.š. cinamono
1,5 st cukraus
70 gr kambario temperatūros sviesto
2 kiaušiniai
1 st grietinės
tarkuotos apelsino žievelės
1 a.š. vanilinio cukraus
2,5 st miltų
1 nubrauktas a.š. sodos
1 a.š. cinamono
žiupsnelis druskos
Riešutiniam viršui :
2-3 v.š. cukraus
1/4 st smulkiai kapotų graikinių riešutų
0,5 a.š. cinamono
Rabarbarus sumaišyt su 2 v.š. miltų. Sviestą bei cukrų išsukt iki purumo. Po vieną įmušt kiaušinius, sudėt grietinę, vanilinį cukrų, apelsino žievelę ir viską gerai išmaišyt. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, sodą, cinamoną bei druską. Išmaišius, subert į sviesto- cukraus mišinį ir gerai išmaišyti (tešla gaunasi pakankamai tiršta). Subert pjaustytą obuolį bei rabarbarus. Viską sukrėtųs į kepimo formą apibarstyt cukraus bei graikinių riešutų mišiniu. Kepti 180 laispnių orkaitėje apie 50- 60 minučių. Skaanaus!
Receptą pasiskolinau iš : forelles receptų
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą