2013 m. gruodžio 1 d., sekmadienis

Orkaitėje kepti batatai

     Batatus ragavau pirmą kartą. Iki tol nė vienoje parduotuvėje jų neužmačiau. Ir štai, pasitaikius galimybėj, nusipirkau paskutinius du batatus. Skonis įdomus, tikiu, jog jie puikiai derėtų pyraguose (būtinai pabandysiu). Labiausiai patiko jų ryški oranžinė spalva, bei labai keistas ir  netikėtas saldumas.Šį kartą siūlau jums labai paprastą, greitą tačiau nė kiek nenuvilianti jų paruošimo būda. Beje. puikus garnyras prie mėsos troškinio !




Orkaitėje kepti batatai

2 batatų
alyvuogių aliejaus
3 skiltelės česnako
rūkytos paprikos miltelių
druskos 
pipirų 
kelių rozmarino šakelių (naudojau džiovintus rozmarinus)
šlakelis citrinos sulčių

     Batatus gerai nuplauname, pajudami išilgai, supjaustome į 8 dalis. Skilteles apšlakstome alyvuogių aliejumi, išspaudžiame česnako skilteles, beriame druską, pipirus, paprikos miltelius, rozmariną, apšlakstome citrinos sultimis. Visą gerai išmaišome ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.Ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. 
     Skanaus!

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Pirmą kartą bandžiau batatus..ir bandžiau pagal šį receptuką. Laaabai skanu! Rekomenduoju ;) Ačiū, Vanilinei virtuvei! ;)

Rašyti komentarą