2014 m. sausio 2 d., ketvirtadienis

Vištienos suktinukai ir kepenėlių paštetas

         


Vištienos suktinukai ir kepenėlių
paštetas su svogūnų džemu

Petražolių pesto
 ryšelio petražolių
daugmaž 30 gramų kietojo sūrio
Migdolų drožlių
Alyvuogių aliejaus

Vištienos suktinukui
250g vištienos krūtinelės
saulėje džiovintų pomidorų
Prosciutto kumpio
pipirų

Šparaginėms pupelėms :
3 skiltelių česnako 
40 gr sviesto 

Vištienos kepenėlių paštetui :
Svogūnas
2-3 skiltelės česnako 
50ml brendžio
žiupsnelis čiobrelių bei muskato
vištienos kepenėlių
50 gr sviesto 
200 gr vištienos kepenėlių

Svogūnų džemui :
1 raudonasis svogūnas
2 v.š. raudonojo vyno 
1 a.š. cukraus
čiobrelių
1 v.š. balzamiko acto 
50 ml vandens


     Petražolių pestui, petražoles smulkiai sukapokite, sumaišykite su smulkintomis migdolų drožlėmis, tarkuotu kietuoju sūriu , alyvuogiu aliejumi bei žiupsneliu druskos.
     Vištienos suktinukams - vištienos krūtinėlę išmuškite kiek įmanoma ploniau, aptepkite petražolių pesto, klokite prosciutto kumpį,sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, pjaustytus juostelėmis. Tokią paruoštą vištienos krūtinėlę gražiai susukite ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių. 
     Šparagines pupeles suberkite į verdantį vandenį ir virkite 3 minutes. Tada nukoškite ir perskalaukite lediniu vandeniu. Suberkite į keptuvę , įspauskite česnako ir viską apkepinkite svieste kol šparaginės pupelės taps minkštos .
     Vištienos kepenėlių paštetui - keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, įspauskite česnako skilteles, sudėkite vieštienos kepenėles, sviestą, įberkite muskato ir čiobrelių. Kepimo pabaigoje supilkite brendį. Visą masę sutrinkite blenderiu arba sumalkite mėsmale. Palikite atšalti
     Svogūnų džemui - raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje iki kol suminkštės ir kiek paruduos. Iškepusius, berkite į puodą, ten pat supilkite vyną, balzamiko actą bei vandenį, įberkite cukraus ir čiobrelių. Uždenkite dangtį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 45 minutes.Po to pertrinkite per sietelį ir palikite atvėsti.
     Vištienos kepenėles patiekite kartu su svogūnų džemu, viršų apibarstydami citrinos žievele. Tobulas derinys!

     Skanaus!
    

2 komentarai:

Indrė rašė...

Atrodo fantastiškai skaniai!!! Yra ką nuveikt, bet tikiu - skonis atperka.

Vanilė rašė...

Ačiū :) Namiškiams, sake, labai patiko :) o man ypatingai kepeneliu pasteto ir svogunu dzemo derinys

Rašyti komentarą