Vištienos suktinukai ir kepenėlių
paštetas su svogūnų džemu
paštetas su svogūnų džemu
Petražolių pesto
ryšelio petražolių
daugmaž 30 gramų kietojo sūrio
Migdolų drožlių
Alyvuogių aliejaus
Vištienos suktinukui
250g vištienos krūtinelės
saulėje džiovintų pomidorų
Prosciutto kumpio
pipirų
Šparaginėms pupelėms :
3 skiltelių česnako
40 gr sviesto
Vištienos kepenėlių paštetui :
Svogūnas
2-3 skiltelės česnako
50ml brendžio
žiupsnelis čiobrelių bei muskato
vištienos kepenėlių
50 gr sviesto
200 gr vištienos kepenėlių
Svogūnų džemui :
1 raudonasis svogūnas
2 v.š. raudonojo vyno
1 a.š. cukraus
čiobrelių
1 v.š. balzamiko acto
50 ml vandens
200 gr vištienos kepenėlių
Svogūnų džemui :
1 raudonasis svogūnas
2 v.š. raudonojo vyno
1 a.š. cukraus
čiobrelių
1 v.š. balzamiko acto
50 ml vandens
Petražolių pestui, petražoles smulkiai sukapokite, sumaišykite su smulkintomis migdolų drožlėmis, tarkuotu kietuoju sūriu , alyvuogiu aliejumi bei žiupsneliu druskos.
Vištienos suktinukams - vištienos krūtinėlę išmuškite kiek įmanoma ploniau, aptepkite petražolių pesto, klokite prosciutto kumpį,sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, pjaustytus juostelėmis. Tokią paruoštą vištienos krūtinėlę gražiai susukite ir apkepkite keptuvėje iš visų pusių.
Šparagines pupeles suberkite į verdantį vandenį ir virkite 3 minutes. Tada nukoškite ir perskalaukite lediniu vandeniu. Suberkite į keptuvę , įspauskite česnako ir viską apkepinkite svieste kol šparaginės pupelės taps minkštos .
Vištienos kepenėlių paštetui - keptuvėje pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, įspauskite česnako skilteles, sudėkite vieštienos kepenėles, sviestą, įberkite muskato ir čiobrelių. Kepimo pabaigoje supilkite brendį. Visą masę sutrinkite blenderiu arba sumalkite mėsmale. Palikite atšalti
Svogūnų džemui - raudonąjį svogūną smulkiai sukapokite ir pakepinkite keptuvėje iki kol suminkštės ir kiek paruduos. Iškepusius, berkite į puodą, ten pat supilkite vyną, balzamiko actą bei vandenį, įberkite cukraus ir čiobrelių. Uždenkite dangtį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 45 minutes.Po to pertrinkite per sietelį ir palikite atvėsti.
Vištienos kepenėles patiekite kartu su svogūnų džemu, viršų apibarstydami citrinos žievele. Tobulas derinys!
Skanaus!
2 komentarai:
Atrodo fantastiškai skaniai!!! Yra ką nuveikt, bet tikiu - skonis atperka.
Ačiū :) Namiškiams, sake, labai patiko :) o man ypatingai kepeneliu pasteto ir svogunu dzemo derinys
Rašyti komentarą