Krepšeliai su rabarbarais ir plikytu kremu
Krepšeliams :
230 gr miltų
2 a.š. grietinės
100 gr sviesto
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
1/4 a.š. sodos
2 kiaušinis
Plikytam kremui :
2 kiaušinio tryniai
2 v.š. cukraus
400 ml pieno
4 v.š. miltų
vanilino
60 gr sviesto
Rabarbarų džemui :
150 ml vandens
5-6 didelių rabarbarų
2-3 v.š. cukraus (pagal skonį)
7-10 lapelių metų
Krepšeliams, šaltą sviestą kartu su miltais,cukrumi, druska, soda pirštų galiukais ištrinkite iki trupinių. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir viską gerai išminkykite. Dedam šaldytuvan 30 minučių
Kol tešla stingsta, pasiruoškime plikytą kremą. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki purumo, suberkite sijotus miltus, supilkite pieną. Viską gerai išmaišius, pilam į puodą ir kaitinam apie 4-5 minutes kol gerai sutirštėja. Atvėsiname.
rabarbarų džemui, rabarbarus smulkiai sukapokite, suberkite į keptuve kartu su cukrumi, bei kapotomis mėtomis, supilkite vandenį. Viską kaitindami ant didelės ugnies maišykite tol, kol masė taps vientisa ( apie 8 minutes)
Na o dabar beliko iškočioti tešlą, išspausti apskritimą, per vidurį dedam šaukštelį plikyto kremo ir rabarbarų džemo. Kraštus užlankstom ir dedam kepti 10-15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą