2014 m. gegužės 21 d., trečiadienis

Krepšeliai su rabarbarais ir plikytu kremu

     Iš principo rabarbarų nemėgstu. Ne todėl jog neskanu, tačiau nežinau ką su jais daryti. Kiek kartų esu kepusi rabarbarų pyragus, nė vienas nebuvo kažkuo ypatingas. Anaiptol, buvo visai beskonis. Tačiau šie pyragėliai - nuostabus dalykas. Švelnios tekstūros ir skonio, nereikalaujantys ypatingų pastangų. Žinoma, laiko šiek tiek užims. Tačiau verta. Mums labai patiko. Ypač saldžiarūgštis rabarbarų džemas. 

Krepšeliai su rabarbarais ir plikytu kremu





Krepšeliams :
230 gr miltų 
2 a.š. grietinės
100 gr sviesto 
2 v.š. cukraus 
žiupsnelis druskos 
1/4 a.š. sodos
2 kiaušinis

Plikytam kremui :
2 kiaušinio tryniai 
2 v.š. cukraus 
400 ml pieno 
4 v.š. miltų 
vanilino 
60 gr sviesto 

Rabarbarų džemui :
150 ml vandens
5-6 didelių rabarbarų 
2-3 v.š. cukraus (pagal skonį)
7-10 lapelių metų 

     Krepšeliams,  šaltą sviestą kartu su miltais,cukrumi, druska, soda pirštų galiukais ištrinkite iki trupinių. Įmuškite kiaušinį, sudėkite grietinę ir viską gerai išminkykite. Dedam šaldytuvan 30 minučių 
     Kol tešla stingsta, pasiruoškime plikytą kremą. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi iki purumo, suberkite sijotus miltus, supilkite pieną. Viską gerai išmaišius, pilam į puodą ir kaitinam apie 4-5 minutes kol gerai sutirštėja. Atvėsiname.
     rabarbarų džemui, rabarbarus smulkiai sukapokite, suberkite į keptuve kartu su cukrumi, bei kapotomis mėtomis, supilkite vandenį. Viską kaitindami ant didelės ugnies maišykite tol, kol masė taps vientisa ( apie 8 minutes)
     Na o dabar beliko iškočioti tešlą, išspausti apskritimą, per vidurį dedam šaukštelį plikyto kremo ir rabarbarų džemo. Kraštus užlankstom ir dedam kepti 10-15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą