Kartais aplink taip tylu, jog rodos išgirsi besiskleidžiant pumpurą. Taip tylu, jog stovi sulaikęs kvėpavimą ir nejučia lauki alsavimo už nugaros. Alsavimo vėjo, pamažu, nedideliais reisais atgabenančio pavasarinę gaivą. Galbūt jis po kruopelytę suenka iš pietų, ir nedidėlėm saujom išdalina pavasarį čia... O gal laiko kišenėje, ir nekantraudamas laukia, kada galės išleisti lygiomis eilėmis sugulusius drugelius. Nes jie irgi laukia. Laukiu ir aš. Beproto laukiu pavasario. Ne todėl kad pabodo žiema, na, gal tuputi. Bet todėl, kad greičiausiai nieko nėra gražiau nei besiskleidžianti gyvybė. Tada žinai, jauti visais įmanomais būdais, kad esi nedidukė dalis bendrijos, kuri ima krutėti, vos pajutusi kutenant šilumos spindulius. Užverti galvą, apsidarai ir nustembi - kaip nepastebimai greitai keičiasi viskas, kas supo tave iki šiol. Ir tiems jau pavasariškai šviesiems vakarams namuose, su draugais, puodeliu arbatos, nesvarbu kur - siūlau sausainius, kiek kitokius nei įprasti, bet ne ką mažau skanius. Iš tiesų, kol fotografavau, nuolat girdėjau nepasitenkinimo šūksnius - esą fotosesija užtruko pernelyg ilgai, o jie norėtų paragauti dar bent po vieną.



Malūnėliai
1,5 st. miltų
1 mažas kaušinis
100 gr sviesto
0,5 s cukraus
vienos citrinos nutarkuota žievelė
vanilinio cukraus
2 v.š. kakavos
keimo miltelių
1 v.š. pieno
Minkštą sviest iki purumo išsukame kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Įplakam kiaušinį, citrinos žievelę, vanilinį cukrų ir gerai išmaišom. Tešlą padalijam į dvi dalis, į vieną dalį suberiam pusę miltų, sumaišytų su kepimo milteliais ir gerai išminkom. Į antrąją dalį įmaišom kakavą, šaukštą pieną ir likusius miltus. Abi mases suvyniojam į maistinę plėvelę ir dedam į šaldytuvą valandai. Ištraukę, iškočiojam du didelius, kuo plonesnius kvadratus, dedam vieną ant kito, suvyniojam ir supjaustom 0,5 - 1 cm storio rutuliukus. Kepam 180 laipsnių orkaitėje apie 7 minutes. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą