Šįkart noriu jums pristatyti vieną iš žiemiškų stebuklų, suteikiančių jaukumą ir šilumą net patiems niūriausiems namams :
Imbieriniai meduoliai
450g miltų
150g cukraus
100g margarino tirpinto
2 kiaušinių
100g medaus
1 a.š kepimo miltelių
prieskonių meduoliams (dėjau gvazdikėlius,cinamoną, imbierą, kvapniuosius pipirus, muskatą)
pusės citrinos tarkuotos žievelės
glajui:
Citrinos sulčių
Cukraus pudros
Dubenį statome virš puodo su verdančiu vandeniu, supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišome kol ištirps cukrus. Į tešlą nutarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius. Miltus sumaišyti su soda, arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą, kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti rankomis. Turi gautis maloni, prie rankų nelimpanti tešla. Tešlos šaldyti nereikia, iškarto kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formelėmis meduolius ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 7-10 min. Meduoliai turi vos vos pagelsti.
Atvėsusius puošiame glajum.
Atvėsusius puošiame glajum.
Išties labai skanūs, traškūs ir lengvai pagaminami sausainiai!
P.s. Tešla geriau kočiojasi kai atvėsta iki kambario temperatūros:)
be to, mėgstantiems traškius meduolius, siūlau tešlą kočioti kuo ploniau :) žinoma kepimo laikas bus kiek trumpesnis
be to, mėgstantiems traškius meduolius, siūlau tešlą kočioti kuo ploniau :) žinoma kepimo laikas bus kiek trumpesnis
Ačiū už receptą Vaivai !
2 komentarai:
ir man kliuvo vienas ,buvo labai skanus .
Ką daryti jei cukrus netirpsta?
Rašyti komentarą