2012 m. gruodžio 28 d., penktadienis

Namai, kurie kvepia jaukumu

     Tobuli namai ne tie, kurie savo puošnumu pralenkia karalių namus iš vaikystės pasakų, , kuriuose įeinant dalinami žemėlapiai ,kad nepasiklystum,  ir ne tie kuriuose bėgioja šimtai tarnų vykdančių tavo užgaidas. Tobuli namai tai tokie, kurie kvepia jaukumu, šaltais žiemos vakarais -imbieru, cinamonu ,gvazdikėliais ar vanile, o vasarą - ką tik nuskintų uogų ir obuolių pyragu su daug daug cinamono...
     Šįkart noriu jums pristatyti vieną iš žiemiškų stebuklų, suteikiančių jaukumą ir šilumą net patiems niūriausiems namams :




 


Imbieriniai meduoliai

450g miltų
150g cukraus
100g margarino tirpinto
2 kiaušinių
100g medaus
1 a.š kepimo miltelių 
prieskonių meduoliams (dėjau gvazdikėlius,cinamoną, imbierą, kvapniuosius pipirus, muskatą)
pusės citrinos tarkuotos žievelės

glajui:
Citrinos sulčių
Cukraus pudros

     Dubenį statome virš puodo su verdančiu vandeniu, supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišome kol ištirps cukrus. Į tešlą nutarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius. Miltus sumaišyti su soda, arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą, kai bus sunku maišyti, pradėti minkyti rankomis. Turi gautis maloni, prie rankų nelimpanti tešla. Tešlos šaldyti nereikia, iškarto kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formelėmis meduolius ir kepame 200 laipsnių orkaitėje 7-10 min. Meduoliai turi vos vos pagelsti. 
     Atvėsusius puošiame glajum. 
     Išties labai skanūs, traškūs ir lengvai pagaminami sausainiai!

P.s. Tešla geriau kočiojasi kai atvėsta iki kambario temperatūros:)
be to, mėgstantiems traškius meduolius, siūlau tešlą kočioti kuo ploniau :) žinoma kepimo laikas bus kiek trumpesnis 
Ačiū už receptą Vaivai !

2 komentarai:

Unknown rašė...

ir man kliuvo vienas ,buvo labai skanus .

Anonimiškas rašė...

Ką daryti jei cukrus netirpsta?

Rašyti komentarą