2013 m. vasario 2 d., šeštadienis

Dar vienas laiptelis link dangaus

     Žinot, ne veltui šiam reikalui ruošiaus visus metus, manau čia bus mano nr.1, tikrai tikrai, tokia traški plutelė, minkštas, saldžiarūgštis ,vanilės aromato prisotintas , obuolių sluoksnis... Kas gali būti geriau? Tikrai rekomenduoju, galiu net sakyti, privaloma išsikepti tokį bent kartą per metus, būtina.
     Štai - meilė iš pirmo žvilgsnio :


Štrudelis 

Tešlai :
250g miltų
150 g sviesto
žiupsnelis druskos
100 ml vandens
1 kiaušinis

Obuolių įdarui :
 žiupsnelis cinamono
2 a.š. džiūvesėlių
2 kg obuolių
vienos citrinos sulčių
smulkintų razinų bei spanguolių
kelių šaukštų cukraus


Sviestą ištirpint.  Į dubenį suberti miltus, druską, įmušti kiaušinį, supilti vandenį ir 3 v.š. tirpinto sviesto (likusį naudosime iškočiotai tešlai aptepti). Tešlą minkyti ne mažiau nei 10 minučių, gerai išminkius įdėti į dubenėlį, uždengti ir padėti šiltai 1 valandai. Belaukiant supjaustykite obuolius kubeliais, susmulkinkite razinas bei spanguoles. Ant stalo ištieskite labai didelį audėklą arba virtuvinį rankšluostį (gausiai pabarstykite miltais ). Bent jau aš tešlą dalinau į dvi dalis ir kepiau du štrudelius (taip daug patogiau kočioti) . Kočiojame tešlą kuo ploniau, geriausiai  taip  - kad per iškočiotą tešlos blyną galėtumėte aiškiai matyti audėklo  raštus. Kiekvieną lakštą ištepam sviestu, barstom džiūvesėliais, sukraunam obuolius ir labai atsargiai susukam, galus stipriai užspaudžiam ir dedam skardon siūle į apačią. Viršų aptepkite tirpintu sviestu. Kepkite 170 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Praėjus 20 min štrudelius vėl aptepkite sviestu :) Skaaaaaaaaanaus!!! 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą