2013 m. vasario 2 d., šeštadienis

Belaukiant pavasario :)

     Nežinau kaip kitiems, bet man, žiemos pabaiga visada sukelia liūdesį... Pilki, nuskurę medžiai, grėsmingai siūbuodami nespėjusiomis nudžiūti šakomis, žolė gąsdinančiai negyva, atrodo, kad visai nenorėtų vėl džiuginti taip žalumos pasiilgusių akių... Tačiau viską atperka saulė, tarsi pasisveikint išlindusi, žaisdama menkais spindulėliais  taip ramina, taip guodžia, tyliai kužda ausin - neskubėk nuliūsti,  luktelk, ir nespėsi atsimerkti, kai gaivus pavasario gūsis užlies plaučius pačiais įstabiausiais kvapais.
     
     Belaukiant pavasario, siūlau pasigaminti visai paprastutę, tačiau įvairiausių skonių kupiną, visų išgirtąją - granolą :) Tikrai puikus, labai sveikuoliškas reikaliukas :)))




Granola

400g avižinių dribsnių
55 g. migdolų drožlių
20 g. linų sėmenų
50 g. saulėgražų
45 g. kokoso drožlių
100 g smulkintų žemės riešutų
 sezamo sėklų
jei mėgstate - agnuonų

Pagal skonį galima įdėti :
razinų
džiovintų spanguolių
šokolado

Sirupui :
130g medaus
65 ml aliejaus
šiek tiek maltų gvazdikėlių
1 a.š. cinamono 
žiupsnelis druskos



     Riešutus susmulkiname, sumaišome visus birius išskyrus razinas, spanguoles, šokoladą (juos šiek tiek susmulkintus subersime granolą ištraukę iš orkaitės )
     Sirupui skirtus produktus kaitinti ant garų vonelės, kol medus susimaišys su aliejumi.
Sirupą užpilkite ant birių produktų ir gerai išmaišykite. Dribsnius plonu sluoksniu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, keptkite 170 laipsnių orkaitėje 30 min,     
kas 10 min ištraukite ir pamaišykite, kad vienodai apskrustų ir nesuliptų :)

      P.s. mes ją labiausiai mėgstam vieną, 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą