Taigi, siūlau jums pasigaminti :
Karameliniai sausainiai
(saldainiai ar traškučiai, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi :)
5-6 šaukštų cukraus
geros saujos saulėgrąžų ( Labai skanu su sezamu, riešutais, įvairiom sėklom, galima dėti mišinį arba dėti vienos rūšies )
Visų pirmiausia , ant viryklės statome labai gerai išsausintą keptuvę, į ją supilame cukrų, kai supilto cukraus krašteliai ims tirpti, keptuvę šiek tiek pavartykite, kad cukrus tirptų tolygiai ( Šaukštu nemaišykite, nes tada cukrus sulips ir nebus nieko gero ) kai cukrus ištirps - taps gintarinės spalvos (veiksmas vyksta labai greitai, todėl visada stebėkite, nes cukrus linkęs greitai sudegti ). Keptuvę nuimkite nuo ugnies ir supilkite riešutus ar sėklas, patarčiau viską maišyti medine mentele, ar šaukštu. Išmaišę viską žaibiškai suverčiam ant folijos lapo, ir tolygiai paskirstom ( visad stengiuosi kloti kuo ploniau, tada jie būna itin traškūs).
Palaukiame porą minučių ir karamelizuotus riešutus/ seklas sulaužome norimais gabaliukais. Skanaaus!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą