2013 m. kovo 1 d., penktadienis

Nuostabusis bolognese padažas!

     Lengvai pagaminamas, itin kvapnus, sodraus skonio, nuostabios spalvos ir tiesiog puikios išvaizos - būtent    taip apibūdinčiau itališka klasika tapusį bolognese padažą :) Tikrai labai siūlau pasigaminti ir nustebinti ne tik save, bet ir kitus :) Bene didžiausią įspūdį man padarė padažo skonis spalva bei aromatas pakaitinus 10 min ir  po 1 val. Beiškodama recepto perskaičiau galybę blogų, kuriuose padažą virė 10 minučių. Galių drąsiai teigti, jog virdami taip trumpai, jie praranda šitiek daug! Nepagailėkite tos valandos ir būsite nustebinti :)

Bolognese padažas 

Poros šaukštų alyvuogių aliejaus
2 kiaulienos šoninės juostelių, smulkaii supjaustytų ir pakepintų
1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių , smulkiai pjaustytų
1 morkos, pjaustytos smulkiais kubeliais
1 saliero stiebo
 500 gr jautienos faršo
pusės stiklinės raudonojo vyno 
400 gr konservuotų, susmulkintų pomidorų
poros šaukštų pomidorų pastos
 2 lauro lapų
žiupsnelio druskos, pipirų, baziliko, raudonėlio
400 gr spagetti makaronų
Šviežiai tarkuoto parmezano sūrio

    
     Gerai įkaitintoje keptuvėje pakepinkite šoninę, česnaką, svogūną , kepkite kol suminkštės. Padidinkite ugnį ir sudėję jautienos faršą, kepkite kol paruduos. Sumažinkite ugnį, supilkit vyną ir kepkite neuždengę, kol trečdlis vyno išgaruos. Sumažinkite ugnį ir sudėkite pomidorus, prieskonius, morkas bei salierą, uždengę dangčiu kepkite apie valandą . (Sudėjusi morkas bei svogūnus, visą padažą perkėliau į puodą, kas 15 minučių vis pripildavau karšto vandens, kuris stebuklingai dingdavo, todėl siųlau vis ,,užmesti akį" )  
     Patiekti su makaronais, ant viršaus užpilti padažo bei apibarstyti sūriu :) Skanaus!! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą