Poros šaukštų alyvuogių aliejaus
2 kiaulienos šoninės juostelių, smulkaii supjaustytų ir pakepintų
1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių , smulkiai pjaustytų
1 morkos, pjaustytos smulkiais kubeliais
1 saliero stiebo
500 gr jautienos faršo
pusės stiklinės raudonojo vyno
400 gr konservuotų, susmulkintų pomidorų
poros šaukštų pomidorų pastos
2 lauro lapų
žiupsnelio druskos, pipirų, baziliko, raudonėlio
400 gr spagetti makaronų
Šviežiai tarkuoto parmezano sūrio
Gerai įkaitintoje keptuvėje pakepinkite šoninę, česnaką, svogūną , kepkite kol suminkštės. Padidinkite ugnį ir sudėję jautienos faršą, kepkite kol paruduos. Sumažinkite ugnį, supilkit vyną ir kepkite neuždengę, kol trečdlis vyno išgaruos. Sumažinkite ugnį ir sudėkite pomidorus, prieskonius, morkas bei salierą, uždengę dangčiu kepkite apie valandą . (Sudėjusi morkas bei svogūnus, visą padažą perkėliau į puodą, kas 15 minučių vis pripildavau karšto vandens, kuris stebuklingai dingdavo, todėl siųlau vis ,,užmesti akį" )
Patiekti su makaronais, ant viršaus užpilti padažo bei apibarstyti sūriu :) Skanaus!!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą