2013 m. balandžio 17 d., trečiadienis

Ryžių -varškės apkepas :)

     Išties, puikus receptas norintiems itin skanios ir nekasdieniškos vakarienės. Be to šis apkepas - puikus būdas sunaudoti užsilikusius virtus ryžius :) Skonis puikus tiek karšto, tiek atvėsusio, pastarasis man atrodė netgi skanesnis :) Siūlau išbandyti :


Varškės ir ryžių apkepas 

3 kiaušiniai 
2 v.š. cukraus (jei mėgstat saldžiai, galima dėti daugiau)
2 x 180gr varškės
3 kupini šaukštai grietinės
vanilinis cukrus
2 st virtų ryžių (galima dėti šiek tiek mažiau ar daugiau, blogiau tikrai nebus :)

     Varškę pertrinti per sietelį, sudėti grietinę , vanilinį cukrų bei ryžius. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų, o trynius plakti su cukrumi iki baltumo.  Į varškės masę supilti išplaktus trynius , ir gerai išmaišius atsargiai įmaišyti baltymus. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 40 minučių. Skanaus! :)))

18 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Buvo labai skani vakariene. Aciu :) Zymiai skaniau ryzius deti i apkepa nei manus.

Vanilė rašė...

Ir man šis variantas labiau patinka :))

Anonimiškas rašė...

o kepimu milteliu nereikia? ir kur dingo grietine gaminime?

Vanilė rašė...

Kepimo miltelių nereikia , o grietinę dedam į pertrintą varškę :)

Anonimiškas rašė...

Dekui, buvo labai skanu

Anonimiškas rašė...

Dėkui, labai gardu ir vaikučiams labai patiko. O puru. Burnoj tirpo. Ačiū

Anonimiškas rašė...

Aiktunaaa kai skanumo

Anonimiškas rašė...

Skanu nors apsivemk!

Anonimiškas rašė...

super ! labai skanu !

Anonimiškas rašė...

Sudas paskutinis!

Anonimiškas rašė...

Labai, labai skanu siūlau ištiesų pabandyti pagaminti, nes man ir mano mamai labai patiko. Skanaus!
Smiltė

Anonimiškas rašė...

Sėkmės kulinarinėje kūryboje. Džiugu, kad žmonės dalinasi.
Užuojauta tam anonimiškui komentatoriui, kuris iš pavydo žemina kitus, o ištikrųjų save pažemina žemiau lygio.

Anonimiškas rašė...

Skanu ir paprasta, O jei kam neskanu tegu nekepa daugiau, o ne kitus uzgaulioja

Ula rašė...

Isbandziau visokius apkepo variantus, bet sis su grietine yra puikus. Labai patiko!

Anonimiškas rašė...

Patiko ir man sis paprastas, bet labai skanaus apkepo receptas, dekui :)

Unknown rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

padariau 2 pakeitimus, vietoj grietinės - jogurtas, ir dar įtarkavau citrinos žievelės :)

Unknown rašė...

labai patiko apkepas. tik aš vietoj grietinės įdėjau graikiškojo jogurto. dar atskirai išsikepiau obuolių (vietoj uogienės), kuriuos paskaninau medumi, cinamonu ir gvazdikėliais. kepti obuoliai ir šaukštas graikiškojo jogurto suteikia apkepui nepaprastą skonį. sėkmės visiems atrandant savo apkepo receptą :)

Rašyti komentarą