2014 m. birželio 28 d., šeštadienis

Žuvies kepsneliai

     Nežinau kodėl, tačiau įvairiai paruošta žuvis man visad buvo geriausiai pavykstantis patiekalas. Galbūt todėl jog namuose turime žveją, kurio dėka, šviežia, jūra ar dumblu kvepiančia žuvimi galime mėgautis beveik apskritus metus. 
     Beje, taip paruošta žuvis - neabejotinai taps mėgiamiausiu patiekalu. Trapi, traški plutelė, sultinga, aromatinga žuvis ir kvapnus žolelių užpilas. Vasarą, garnyrui keptuvėje pakepinu cukinijos kaspinėlius ir paprikas, pagardinu volčesterio padažu ir patiekiu su taip kepta žuvimi. 




Žuvies kepsneliai 

4-5 žuvies file 
1 kiaušinio baltymas
1 a.š. kario miltelių 
0,5 a.š. ciberžolės
0,5 st. džiuvesėlių 
1 a.š. druskos 

žolelių padažui :
saujos petražolių 
saujos bazilikų 
česnakinių svogūnų laiškų 
 gražgarstės lapelių 
2 česnakų
5-6 kaparėlių 
100 gr sviesto 

      Žuvies kepsneliams, tiesiog sumaišome karį, ciberžolę, druską bei džiuvesėlius. Žuvies file sudedame į iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą , kiekvienas gabalėlis turi pasidengti plonu putų sluoksniu. Tada file iš abiejų pusių išvoliojame džiuveseliuose ir kepame iš abiejų pusių po 1-2 minutes. 
     Padažui svieste šiek tiek pakepinkite smulkiai kapotas žoleles, kaparėlius bei įspauskite česnako skilteles, į berkite šiek teik druskos. 
     Patiekiau su ryžiai, gardintais citrinos žievele, jos sultimis bei druska ir sviestu.
Skanaus!


2 komentarai:

Odeta rašė...

Zuvis atrodo nuostabiai gerai:)

Vanilė rašė...

Malomu girdeti :)

Rašyti komentarą