Beje, taip paruošta žuvis - neabejotinai taps mėgiamiausiu patiekalu. Trapi, traški plutelė, sultinga, aromatinga žuvis ir kvapnus žolelių užpilas. Vasarą, garnyrui keptuvėje pakepinu cukinijos kaspinėlius ir paprikas, pagardinu volčesterio padažu ir patiekiu su taip kepta žuvimi.
Žuvies kepsneliai
4-5 žuvies file
1 kiaušinio baltymas
1 a.š. kario miltelių
0,5 a.š. ciberžolės
0,5 st. džiuvesėlių
1 a.š. druskos
žolelių padažui :
saujos petražolių
saujos bazilikų
česnakinių svogūnų laiškų
gražgarstės lapelių
2 česnakų
5-6 kaparėlių
5-6 kaparėlių
100 gr sviesto
Žuvies kepsneliams, tiesiog sumaišome karį, ciberžolę, druską bei džiuvesėlius. Žuvies file sudedame į iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą , kiekvienas gabalėlis turi pasidengti plonu putų sluoksniu. Tada file iš abiejų pusių išvoliojame džiuveseliuose ir kepame iš abiejų pusių po 1-2 minutes.
Padažui svieste šiek tiek pakepinkite smulkiai kapotas žoleles, kaparėlius bei įspauskite česnako skilteles, į berkite šiek teik druskos.
Patiekiau su ryžiai, gardintais citrinos žievele, jos sultimis bei druska ir sviestu.
Skanaus!
2 komentarai:
Zuvis atrodo nuostabiai gerai:)
Malomu girdeti :)
Rašyti komentarą