2013 m. balandžio 30 d., antradienis

Mandžūriška vištiena

     Laaaabai skanus patiekalas. Itin patiko be galo minkšta vištiena ir išraiškingo skonio padažas. Super

Mandžūriška vištiena 

1 kg vištienos file
4 v.š. miltų 
4 v.š. krakmolo
2 kiaušiniai
1 v.š. citrinos sulčių
druska
4 skiltelių česnako
3 v.š. tarkuoto imbiero
5 v.š. sojos padažo
3 v.š. čili padažo (neturėjau ir nedėjau)
6 v.š. pomidorų padažo
3 a.š. cukraus
150 ml daržovių sultinio (galima pakeist vandeniu)
 vienos vidutinio dydžio morkos (pjaustytos šiaudeliais)
1/5 saliero gumbo (taipogi pjaustyto šiaudeliais)



      Dubenyje gerai sumaišyti krakmolą, miltus, kiaušinius, citrinos sultis bei druską, gerai išmaišius, suberkite kubeliais pjaustytą vištieną ir palikite pasimarinuoti keletui valandų (aš nelaukiau, kepiau iškart, vištiena gavosi be galo minkšta :)) . Vištieną suberkite į gerai įkaitintą keptuvę, ir kepkite ant didelės ugnies, nuolat maišydami kol gražiai apskrus. 
   Padažui puode pakepinkite tarkuotą imbierą bei sutraiškytus česnakus. Po kelių sekundžių supilkite sojų, pomidorų bei čili padažus, cukrų , supilkite sultinį, suberkite alyvuogių aliejuje pakepintas morkas bei salierą. Viską gerai išmaišius, suberkite vištieną ir leiskite porą minučių pasitroškinti .
      Valgėme su ryžiais bei salotomis :) Skanaus!

Receptas iš : neringos blogo

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą