Pasirodo, falafeliai - vegetarų maistas, kilęs iš arabijos (nors ir vegetariškas- galiu užtikrinti, jog ir mėsos megėjams tikrai patiks ). Tad nieko nelaukdama rašau receptą :
1 st. avinžirnių
1 svogūnas
2 česnako skiltelės
sauja petražolių
2 v.š. miltų
0,5 a.š. sodos
druskos
pipirų
0,5 a.š. kumino
aliejaus kepimui
salotoms:
Salotų
2 pomidorų
pusės raudonojo svogūno
agurko
Jogurtiniam užpilui:
1 st riebesnio jogurto be priedų
džiupsnelis druskos
pusės citrinos sultys
Per naktį vandenyje išbrinkintus avinžirnius gerai sumalkite blenderio ar virtuvinio kombaino pagalba. Svogūnus smulkiai supjaustykit ir suberkit į avinžirnių masė. Ten pat suberkit prieskonius: druską, pipirus, kuminą, smulkiai sukapotas petražoles, įspauskit česnako skilteles, suberkit miltus ir gerai viską išminkykit . Viskas labai paprasta, ar ne? :)
Iš gautos masės formuoti graikinio riešuto dyžio rutuliukus ( man išėjo 19 rutuliukų), juos dėti į gerai įkaitintą aliejų, virti apie 4-5 minutes, kol gražiai aprus. Iškeptus falafelius išdėlioti ant popierinio rankšliuosčio, kad susigertų aliejus :)
Jogurtiniam užpilui tiesiog sumaišyti visus ingridientus. Patiekite falafelius su salotom ir daaug užpilo. Skanaus! :)
6 komentarai:
O tu wok keptuvėjė kepei/virei ar tiesiog gilioje keptuvėje?
Falafelius viriau puode,tačiau padarius rutuliuką ir ji kiek suplojus, puikiai iškeps ir ketuvėje :)
Neseniai kepiau falfelius keptuveje pagal panasu recepta. Gavosi gan kieti. Kaip to isvegti?
Galbūt kepėte ant mažos ugnies, todėl falafeliai išdžiuvo?
sveiki:) ar avinzirniu nereikia isvirti? uztenka tik ismirkyti ir zalius sumalti?:)
taip :)
Rašyti komentarą