2013 m. birželio 3 d., pirmadienis

Kreminė dilgėlių sriuba

     Laabai greitai ir lengvai pagaminama sriuba. Na, dilgėlės nėra labai populiarios Lietuvių virtuvėje. O bereikalo, kreminės sriubos skonis įdomus, kiek netradicinis, tačiau man patiko. Pagrindinį akcentą suteikia kaparėliai  - jie rūgštūs, puikiai tinka prie kreminės sriubos, tarsi atgaiva. Siūlau išbandyti!



Kreminė dilgėlių sriuba

150 gr jaunų dilgėlių su stiebeliais ir lapeliais
2 v.š. sviesto
1 poras
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
2 salierų stiebai
2 v.š. ryžių
1 l daržovių sultinio (arba vištienos)
1 sauja anakardžių riešutų
250 ml vandens
druskos 
pipirų 
2 lauro lapų

     Šaltame vandenyje kelioms valandoms užmerkite anakardžius.
     Perrinkite dilgėles, nuskabykite netinkamus lapelius ir gerai nuplaukite po šaltu vandeniu.
     Gerai įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, griežinėliais pjaustytus porus bei salierų kotus, ten pat sumeskite ir nesmulkintas česnako skilteles. Uždenkite dangtį ir toškinkite apie 10 minučių vis pamaišydami, kol suminkštės.
     Didesniame puode užvirinkite sultinį, sudėkite suminkštėjusias daržoves, suberkite ryžius, druską, pipirus, lauro lapus ir virkite apie 10 minučių. Tada sudėkite dilgėles ir troškinkite 5-8 minutes.
     Anakardžių riešutus nusausinkite ir užpylę 250 ml vandens sutrinkite virtuvės kombainu. Į virtuvės kombainą taip pat supilkite sriubą ir sutrinkite iki kreminės konsistencijos.
     Patiekite su jogurtine grietine, paskrudintu batonu bei svieste apkepintais kaparėlais.
     
     Skanaus!!

Recepto įdėja iš žurnalo : ,,virtuvė"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą