2013 m. gegužės 26 d., sekmadienis

Keksiukai!

     Skaniausi dar šilti, tada jie būna įpatingai purūs  ir tirpstantys burnoje :)



Keksiukai su uogiene ir avietėmis

80 gr kambario temperatūros sviesto
80 ml pieno
1 kiaušinis + trynys
Vanilinio cukraus
200 gr miltų
150 gr cukraus
1,5 a.š, kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
kelių didelių saujų šviežių arba šaldytų aviečių
aviečių, ar kitos mėgiamos uogienės

Trupiniams :
50 gr sviesto
80 gr miltų
3 v.š. cukraus
     Minkštą sviestą, kartu su vaniliniu cukrumi bei cukrum ištrinkite iki purumo. Įmuškite kiaušinį bei trynį ir gerai išmaišykit, supilkit pieną. Kitame dubenyje, sumaišykite miltus, kepimo miltelius bei druską. Viską suberkite į sviesto - kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. 
     Trupiniams ištirpintą sviestą sumaišykite su miltais bei cukrumi. Gautą tešlą trinkite tarp pirštų, kol suformuosit trupinius.
     Tešlą supilkite į pauoštas keksiukų formeles, į kiekvieną keksiuką įspauskite po 2-3 avietes, ant viršaus uždėkit po 1 v.š. uogienės ir apibarstykite trupiniais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25 minutes
     Skanaus!!

receptas iš : Aušros receptų

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

kiek iseina keksiuku is tokios normos?

Vanilė rašė...

Dvylika :)

Anonimiškas rašė...

nerealiai skanus! nuo siol mano megstamiausi, o ir pagaminti nesunku :)

Rašyti komentarą