Na, o šį kart pristatau jums šios vasaros atradimą - graikiško jogurto tortą. Šis - sužavėjo savo ypatingai lengvu skoniu ir švenaus skonio kreminiu įdaru, kuris šį tortą padaro išskirtinį. Tikrai rekomenduoju :) Beje, tortas (jei jau papuoštas) , skaniausias tą pačią dieną. :))
Graikiško jogurto tortas
Pagrindui:
1 ½ st (180 g) avižinių sausainių
¼ st cukraus
115 g tirpinto sviesto
Įdarui:
4 kiaušiniai
¾ st cukraus
1 v. š. kukurūzų krakmolo
¼ a. š. druskos
1 a. š. vanilės ekstrakto
2 st (600 g) tiršto graikiško jogurto
1 v. š. citrinos sulčių
1 v. š. tarkuotos citrinos žievelės
Papuošimui:
braškių, serbentų, aviečių
125 ml vandens
1a. š. cukraus
1 v. š. kukurūzų krakmolo
Torto pagrindui sausainius, virtuvinio kombaino pagalba, sumalkite iki smulkių trupinių. Dubenyje gerai sumaišykit sviestą cukrų bei sausainių trupinius, ir išklokit gauta mase kepimo popieriumi išklotos skardos dugną ir šonus. Kepam 180 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių. Iškepusį atvėsinkite
Įdarui, dubenyje, elektriniu plaktuvuu šiek tiek paplakite kiaušinius, tada suberkite cuktų, krakmolą, druską, vanilę, jogurtą, citrinos sultis, jos žievelę ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
Pruoštą masę supilkite ant iškepto sausainių pagrindo ir kepkite 150 laipnsių orkaitėje 50 minučių (bent jau man tiek laiko pakanka, jog įdaras iškeptų tobulai)
Iškepusį tortą atvėsinkite (mažiausiai 4 valandas).
Na, o papuošimas - jau jūsų fantazijos reikalas, tik nepamirškit išdėliotus bei suopjaustytus vaisius ar uogas užpilti kiek atvėsusiu sirupu ( vandenį, cukrų bei krakmolą kaitinkite ant silpnos ugnies kol sutiršės).
Skanaus!!!
už receptą ačiū : sauletai virtuvei
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą