2013 m. rugpjūčio 10 d., šeštadienis

Mėsos maltinukai

     Tai visai kitokia - visiems žinomų paprastų kotletų versija. Kvapnus naminis pomidorų padažas bei kasdien naudojamos sezoninės daržovės, sukuria visai kitokį - ištaigingą, spalvingą ir nenuobodų patiekalą. Ir tai tikrai paprasta. Skanaus!


Padaže troškinti mėsos maltinukai 


Mėsos maltinukams : 
250 gr jautienos
250 gr kiaulienos
2 batono riekių
pieno
1 kiaušinis
1 v.š.grietinės
druskos
pipirų , sumalto lauro lapo
1 smulkiai pjaustyto svogūno

Padažui :
1/2 paprikos (naudojau žalią)
2-3 dideli pomidorai
1,5 st vandens
1 raudonasis svogūnas
3 v.š. vorčesterio padažo
1 didelė morka
3 v.š. pomidorų padažo
saujos konservuotų kukurūzų
druskos 
piprų, raudonėlio, baziliko, muskato, čiobrelio bei džiovinto rozmarino.

     Mėsos maltinukams, jautieną sumaišome su kiauliena, įmušame kiaušinį, suberiame svogūną, dedame piene mirkytas batono riekes, grietinę druską, pipirus, smulkintą lauro lapą. Viską gerai išminkome, gautą masę padalinam į 9 lygias dalis, ir suformuojame kiek plokščius apskritimus.  Suformuotus maltinukus apkepame keptuvėje kol apskrus (apie 3 minutes vienai pusėi).
     Padažui, į puodą supilame vandenį, pomidorų bei vorčesterio padažus. Kai vanduo užvirs, suberkite smulkiais kubelias pjaustytas paprikas bei pomidorus, . Pavirkite  15 minučių. Per tą laiką pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus bei morkas. Juos, kartu su prieskoniais suberiame į padažą. Verdame dar 5-10 minučių. 
     Na ir galiausiai, iškeptus mėsos maltinukus išdėliojame skardoje, apipilame padažu, bei apibarstome konservuotais kukurūzais ir baziliko lapeliais.
     Kepam 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių. 
Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą