Avižiniai batonėliai
300 gr avižinių dribsnių
50gr kokoso drožlių
50 gr lazdyno riešutų
50 gr moliūgo sėklų
50 gr saulėgrąžų
40 gr sezamo sėklų
žiupsnelio muskato
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. cinamono
1 a.š. druskos
240 gr medaus
50 gr cukraus
120 gr sviesto
Avižinius dribsnius, kokoso drožles, riešutus, moliūgo sėklas, saulėgrąžas, sezamą suberiam į didelį dubenį ir gerai išmaišom.
Nedideliam puode ištirpinam sviestą ir medų, suberiam cukrų ir maišom kol ištirps. Ten pat suberiam druską, cinamoną, vanilinį cukrų bei muskatą. Gauta mase užpilam avižinius dribsnius ir sėklas, gerai išmaišom. Viską sukratom į didesnę skardą, išlyginam ir šiek tiek paspaudžiam. Kepam viską 180 laipsnių orkaitėje 40 minučių.
Iškepusį paliekam skardoj šiek tiek atvėsti, po to baigiam vėsinti ant grotelių. Supjaustom norimo dydžio kvadratukais ir skanaujam.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą