Plikyti pyragaičiai
250 ml vandens
100 gr sviesto
130 gr miltų
4 kiaušinių
druskos
Įdarui :
250 ml plakamosios grietinėlės
180 gr varškės
2 v.š. cukrau pudros
vanilinio cukraus
Visų pirmiausia vandenį supilam į puodą, sudedam sviestą ir užvirinam. Kai sviestas ištirps, nukeliam puodą nuo ugnies, ir suberiam miltus, sumaišytus su druską. Maišom labai greitai , kad tešla nespėtų sušokti į gumuliukus. Paliekam 15-kai minučių atvėsti. Į kiek pravėsusią tešlą įmaišom kiaušinių plakinį. Viskas. Su konditeriniu švirkštu, skardoje išspaudžiam norimo dydžio pyragėlius, ir dedam kepti. Iš pradžių kepam 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių, tada temperatūrą sumažinam iki 150 laipsnių ir kepam dar 12 minučių.
Kremui grietinėlę su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi išplakt iki standumo, sudėt pertrintą varškę, gerai išmaišyt. Tada jau belieka pyragėlius užpildyti kremu ir skanauti :)
4 komentarai:
kaip uzpildoma kremu? niekad nebandzius :)
Konditerinio švirkšto pagalba , su tokiu antgaliu http://3.bp.blogspot.com/-xz-WWN2OP08/T0tFDDtCvJI/AAAAAAAADzg/q1XERPIW6Dw/s1600/040.jpg
Nezinau ka dariau neteisingai, bet mano pyragaiciai man neiskilo, taip ir liko tokios bandeles. Skanus, bet neiskile, tad jau ir apie idara net kalbos negalejo buti. Taip pat vidurys toks lyg slapokas, kaip kad neiskepe, nors kepiau pagal instrukcija....
Pati sugadinau tikrai ne vieną skardą plikytų pyragelių. kiausinius po viena iplakite i dar silta tesla. Jei tesla gaunasi kiek per skysta, pagudrauju, idedu sauksta miltu. Svarbiausia nenuleisti ranku!
Rašyti komentarą