2013 m. spalio 17 d., ketvirtadienis

Klasikinės cezario salotos

     Labai paprastos, greitai pagaminamos, tačiau beprotiškai skanios!





Cezario salotos

2 vištienos krūtinėlių
žiupsnelio drukos
provanso žolelių mišinio
alyvuogių aliejaus

Aisbergo salotų gūžės
alyvuogių aliejaus
tarkuoto parmezano tipo sūrio

10 batono riekių 
alyvuogių aliejaus
česnako miltelių

Užpilui:
2 kiaušinių 
5 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š citrinos sulčių
1 a.š. vorčesterio padažo
2 skiltelių česnako

     Visų pirmiausia, vištienos krūtinėles supjaustom mažais 1-2 cm dydžio kubeliais, suberiam prieskonius, apšlakstom alyvuogių aliejumi , paliekam pasimarinuoti 10-15 minučių, ir apkepame gerai įkaitintoje keptuvėje.
     Batono riekutes supjaustom smulkiais kubeliais, beriam i skardą, apšlakstom alyvuogių aliejumi, apibarstom česnako milteliais, ir kepam orkaiteje 170 laipnių temperaturoje apie 10 minučių.
     Užpilui kiaušinius sudedam į verdantį vandenį ir verdam lygiai 40 sekundžių. Išvirtus atvesiname šaltu vandeniu, atskiriame trynį nuo baltymo. Trynį su citrinos sultimis, Vorčesterio padažu, traiškytu česnaku, žiupsneliu druskos šiek tiek išplakame, beplakant plona srovele supilam alyvuogių aliejų ( aš visą tai padariau su virtuviniu kombainu).
     Galiausiai dedame į lėkštę plėšytas, su alyviuogių aliejumi apšlakstytas, aisbergo salotas, dedame vištieną,  pilame pasigamintą užpilą, barstome parmezano sūriu ir skrebučiais. Skanaus!

     

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą