2013 m. spalio 5 d., šeštadienis

Mėsos pyragas

     Pasirodo, visgi ne visi pyragai būna saldūs, įdaryti saldžiu kremu ar kvepiantys obuoliais ir cinamonu. Šis -  neabejotinai visų mėsos myletojų svajonė. Pyragas puikiai pavyko, buvo labai gardus ir gan paprastai pagaminamas :)


Mėsos pyragas

Tešlai :
200 ml šilto pieno
200 gr sviesto 
2 a.š. sausų mielių
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
480 gr miltų

Įdarui :
250 gr maltos jautienos 
250 gr maltos kialienos
2 morkų
3 skiltelių česnako
svogūno
2 paprikų
pomidoro
2 a.š. vorčesterio padažo
muskato, čiobrelių, pipirų, 
nedidelės cukinijos

     Šiltame piene išldyome sviestą, suberiame mieles, druską bei cukrų, gerai išmaišom, tada suberiam miltus ir minkom tešlą apie 10 minučių. Išminkytą tešlą dedam į dubenėlį ir padedam šiltai valandai, kad kiek iškiltų.
     Įdarui pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną, tada sudedam mėsą, ir kai ši kiek apskrus, suberiam kubeliais pjaustytas morkas, paprikas, česnaką, prieskonius, pomidorą bei padažą ir leidžiam pasitroškinti apie 10-15 minučių. 
     Na, o pačio pyrago konstravimas papastas : iškilusią tešlą dalinam į dvi dalis , abi iškočiojam, viena išklojam skarods šonus ir dugną, ten suverčiam kiek pravėsusį įdarą. O likusia tešla užklojam įdarą , ir gerai užspaudžiam kraštus, Viršų aptepiau kiaušinio plakiniu, o vidurį įpjoviau peiliuku . Kepam 180 laispnių orkaitėje apie 50 minučių. Skanaus!

Už idėją ačiū : Shirshiulizdas

1 komentaras:

Odeta rašė...

Labai skaniai atrodo pyragas. Mūsų šeimoje jis labai kai kam patiktų:)

Rašyti komentarą