O šis pyragas, veikiau vyniotinis, puikus. Esu kepusi ne vieną mielinį vyniotinį, ir šitas, turiu pripažinti, puikiausiai pavykęs iš visų. Todėl ir dalinuosi receptu, ir raginu išbandyti, kol ruduo dar nesibaigė. O jei ir bandysit rudeniui pasibaigus, kepkit su kitais vaisiais, tikrai, puikiai pavyks
Mielinis vyniotinis su obuoliais
Tešlai :
260 gr miltų
1,5 a.š. sausų mielių
70 gr kambario temperatūros sviesto
2 kiaušinių trynių
100 gr cukraus
125 ml pieno
Įdarui :
4-6 didelių obuolių
2 v.š. džiūvesėlių
cinamono
žiupsnelio vanilinio cukraus
2 v.š. cukraus
ir jei norisi - razinų, aš nedėjau (visai užmiršau)
Visų pirmiausia, šiek tiek pašildom pieną, į jį suberiam mieles ir gerai išmaišom. Cukrų, kiaušinių trynius bei sviestą išsukam iki purios, vientisos masės. Supilam pieną, suberiam miltus ir viską minkom apie 10 minučių. (kai minkant girdisi nedideli pokštelėjimai, vadinasi mielės pradėjo veikti, ir paruoštą tešlą , įdėjus į dubenį, padėti šiltoj vietoj. Aš prisipilu puodą šilto vandens, ir viš jo pastatau dubenį užtengtą rankšluoščiu. Po valandos tešlą jau galima kočioti (kočiojam ovalą).
Įdarui tiesiog nulupam obuolius, juos supjaustom laabai plonom skiltelėm, sumaišom su cukrum, vaniliniu cukrum, džiūvesėliais bei cinamonu. Viską gražiai paskleidžiam ant iškočiotos tešlos, ir susukam gražų vyniotinį ( aš tešlos karštus įpjoviau ir kryžiuodama juosteles apdengiau įdarą). Vyniotinį aptepam kiaušinio plakiniu, apibarstom cukrumi ir paliekam 10-čiai minučių pastovėti.
Kepam 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
Skanaus!
Beje, Vanilinė virtuvė persikėlė ir į facebook, laukiu jūsų ten !
3 komentarai:
Yup; labai geras pyragas; as toki pati savaitgali kepiau; pagal recepta is Bon Appetit, ane?
Pyragas superinis, tikrai, bet dėl recepto šaltinio negarantuoju, nes nebepamenu net iš kur jį ištraukiau ^_^
Šaunuolė
Rašyti komentarą