2014 m. vasario 15 d., šeštadienis

Šokoladiniai sufle

     Tirpstantis burnoje, nuostabiai purus ir laaabai šokoladinis. Tobula. Beje, jų pranašumas tas, jog atvėsę jie nė kiek nesusmenga. 
Maišyti siūlau su metaliniu šaukštu, ne su mediniu, tada baltymuose lieka daugiau oro.




Šokoladiniai sufle

100 gr. juodojo šokolado 
6 kiaušinių baltymų
4 trynių
4 v.š. krakmolo
4 v.š. cukraus
25 gr sviesto + formelių ištepimui
Žiupsnelio vanilinio cukraus
Žiupsnelio druskos

     Visų pirmiausia, metalines keksiukų formeles ištepame sviestu ir pabarstome cukrumi (kepant susidaro traški plutelė). 
     Tada, garų vonelėje ištirpdiname šokoladą ir sviestą, kai masė kiek pravės, įmaišom iki baltumo išplaktus kiaušinių trynius (plakam apie 1 minutę) bei įsijojam krakmolą. Kitame dubenyje iki standžių putų išplakame kiaušinių baltymus (beriam šauktą cukraus , plakam apie 1 minutę, tada vėl šaukštą cukraus ir vėl plakam, taip darom tol, kol baigsis cukrus, o baltymai bus standūs). Trečdalį baltymų atsargiai sumaišome su šokolado ir trynių mase, tada labai atsargiai įmaišome ir likusius baltymus. Kepimo formeles sufle mase užpildome bene iki viršaus ir kepam orkaitėje 10 minučių (ne daugiau). Skanaus!

2 komentarai:

Indrė rašė...

Mielai prie kavos paimčiau vieną, kitą :) O kiek vienetų išeina? Ir kažint jei kepčiau metalinėje keksiukų formoje - išsiimtų?

Vanilė rašė...

Išeina apie 14-15 vienetų. Beje, aš būtent metalinėje keksiukų formoje ir kepiau, išsiėmė puikiai :)

Rašyti komentarą