2014 m. vasario 16 d., sekmadienis

Tūlos regiono meduoliai

     Tai - patys tikriausi rusiški, Tūlos regiono meduoliai, pagal autentišką receptą, vis dar gaminami močiučių Rusijos glūdumoje. Skonis iš ties kiek neįprastas - tačiau tiek man tiek ragavusiems labai patiko! Uogienę rekomenduoju dėti ne tokią saldžia, kadangi pačioje tešloje cukraus dedasi nemažai, o šiaip, siūlau išbandyti :)



Tūlos regiono meduoliai

3 st. miltų
1 a.š. sodos
1 a.š. imbiero 
1 a.š. cinamono
1 a.š. kardamono
1/4 a.š. muskato
žiupsnelio druskos
2 didesnių kiaušinių
1 st. cukraus
1 st. medaus
pusės citrinos sulčių
vienos citrinos tarkuotos žievelės
 tiršto džemo 

     Visų pirmiausia dubenyje iki baltumo išplakame kiaušinius ir cukrų.Kitame dubenyje sumaišom visus prieskonius, miltus, druską ir sodą. Garų vonelėje ištirpiname medų, ir kiek pravėsusį supilame į kiaušinių plakinį. Ten pat suberiam ir miltus bei prieskonius ir viską gerai išmaišom. Dubenį apdengiam plėvele ir dedam šaldytuvan valandai. Meduolių tešlą kočiojame daugmaž 1- 1,5 cm storio, stiklines pagalba išspaudžiame 5 cm pločio apskritimus, dedam nedidelį šaukštą uogienės, tešlą lenkiam pusiau ir gerai užspaudžiam kraštus. Kepam 180 laipsnių orkaitėje 9-10 minučių. Skanaus!

Receptas iš dividingmytime

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą