Tūlos regiono meduoliai
3 st. miltų
1 a.š. sodos
1 a.š. imbiero
1 a.š. cinamono
1 a.š. kardamono
1/4 a.š. muskato
žiupsnelio druskos
2 didesnių kiaušinių
1 st. cukraus
1 st. medaus
pusės citrinos sulčių
vienos citrinos tarkuotos žievelės
tiršto džemo
Visų pirmiausia dubenyje iki baltumo išplakame kiaušinius ir cukrų.Kitame dubenyje sumaišom visus prieskonius, miltus, druską ir sodą. Garų vonelėje ištirpiname medų, ir kiek pravėsusį supilame į kiaušinių plakinį. Ten pat suberiam ir miltus bei prieskonius ir viską gerai išmaišom. Dubenį apdengiam plėvele ir dedam šaldytuvan valandai. Meduolių tešlą kočiojame daugmaž 1- 1,5 cm storio, stiklines pagalba išspaudžiame 5 cm pločio apskritimus, dedam nedidelį šaukštą uogienės, tešlą lenkiam pusiau ir gerai užspaudžiam kraštus. Kepam 180 laipsnių orkaitėje 9-10 minučių. Skanaus!
Receptas iš dividingmytime
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą