2014 m. kovo 23 d., sekmadienis

Burokėlių ir varškės sūrio salotos

     Laabai mėgstu salotas, ypač jas gaminti. Jose dažniausiai naudojami termiškai neapdirbti produktai, todėl spalvos daug ryškesnės, o jei dar naudojami produktai sukuria kontrastą, džiaugsmas ne tik skrandžiui bet ir akims! Kurkite, eksperimentuokite, na o aš siūlau labai paprastas, tačiau gerai įvertintas salotas, kurios man asocijuojasi su žiema. Beje, šias salotas patiekiau vyno taurėse. Kiek neįprasta, tačiau atrodo nuostabiai ! 



Burokėlių ir varškės sūrio salotos

Dvi didelės saujos rukolos 
3 virti burokėliai
100 gr varškės sūrio 
pinijų riešutų (nebūtina)

Padažui :
2 v.š. balzamiko acto 
2 skiltelės česnako 
pipirų 
5 v.š. alyvuogių aliejaus
  1 a.š. druskos
2 v.š. skysto medaus

     Burokėlius supjaustome labai plonais griežinėliais, tai galima padaryti ir bulvių skustuko pagalba. Padažui tiesiog sumaišome balzamiko actą, aliejų, skystą medų, įberiame druskos,  pipirų, įspaudžiame česnako skilteles. Beliko patiekti, ant lėkštės išdėliojame rukolos gabaliukus, sudedame burokėlius, viską apipilame paruoštu padažu, ir galiausiai apibarstome trupintu varškės sūriu. Skaniausios ką tik paruoštos. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą