2014 m. kovo 13 d., ketvirtadienis

Apelsinų keksas

     Bene skaniausias kada valgytas keksas. Be proto purus, drėgnas ir minkštas. Ji - rekordišku greičiu tiesiog dingo nuo virtuvės stalo.


Apelsinų keksas

4 kiaušiniai
300 gr cukraus
115 gr aliejaus
125 ml apelsinų sulčių (geriau būtų šviežiai spaustų)
1 apelsino tarkuota žievelė
280 gr miltų 
1/4 a.š. sodos
žiupsnelio druskos 

Glajui :
Citrinos sulčių 
0,5 st cukraus pudros 

     Visų pirmiausia, kiaušinius su cukrumi išplakame iki purios baltos masės. Supilam apelsinų sultis, aliejų, įberiam druskos, sudedam tarkuotą apelsino žievelę. Viską kelissyk išmaišom. Ten pat suberiam miltus, sumaišytus su sodą, atsargiai išmaišom. Beje, tešla gaunasi pakankamai skysta. Na o kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Kiek atvėsusį apipilame glajumi, paruoštu iš citrinos sulčių ir cukraus pudros. Skanaus!

Už receptą dėkoju Saulėtai virtuvei

1 komentaras:

Vilma rašė...

Gražumas! Sugundei, teks imtis šito gėrio. ;)

Rašyti komentarą