Apelsinų keksas
4 kiaušiniai
300 gr cukraus
115 gr aliejaus
125 ml apelsinų sulčių (geriau būtų šviežiai spaustų)
1 apelsino tarkuota žievelė
280 gr miltų
1/4 a.š. sodos
žiupsnelio druskos
Glajui :
Citrinos sulčių
0,5 st cukraus pudros
Visų pirmiausia, kiaušinius su cukrumi išplakame iki purios baltos masės. Supilam apelsinų sultis, aliejų, įberiam druskos, sudedam tarkuotą apelsino žievelę. Viską kelissyk išmaišom. Ten pat suberiam miltus, sumaišytus su sodą, atsargiai išmaišom. Beje, tešla gaunasi pakankamai skysta. Na o kepam iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Kiek atvėsusį apipilame glajumi, paruoštu iš citrinos sulčių ir cukraus pudros. Skanaus!
Už receptą dėkoju Saulėtai virtuvei
1 komentaras:
Gražumas! Sugundei, teks imtis šito gėrio. ;)
Rašyti komentarą