2014 m. balandžio 6 d., sekmadienis

Tortas ,,Gintarėlis"

     Šis tortas ypatingai lengvas ir purus. beje, vienas iš skaniausių gamintų. Jei trumpai tai tortas greitai pagaminamas, nesudėtingas, siūlau recepte nurodyto romo nekeisti kitais gėrimais, nes jo aromatas tortui suteikia ypatingą skonį, na o žele galima keisti pagal skonį, naudoti želatiną ir įplakti smulkiai sutrintų vaisių. Čia jau jūsų fantazijos reikalas :) Beje, biskvitą tortams beveik visad naudoju tą patį, niekad nenuvylė, tortai su juo visada gaunasi labai purūs, o ir sąnaudos nedidelės. 


Tortas ,,Gintarėlis"

Biskvitams :
6 kiaušiniai
 1 st. cukraus
2 v.š. vandens
1 a.š. kepimo miltelių
370 ml miltų
 
Kremui :
800 gr 36 % riebumo grietinėlės
vanilinio cukraus
2-3 v.š. cukraus 
 4 pakelių grietinėlės standiklio 

Sulaistymui :
50ml romo 
200 ml vandens
1 a.š. cukraus
 
Persikiniams putėsiams:
Pakelio persikinio žele
400 ml vandens
 
     
     Visų pirmiausia išsikepame biskvitus. Į standžiai išplaktus baltymus, supilti cukrų, kai baltymai bus gerai išplakti dėti po vieną tynį, vis paplakant. Sudėjus visus trynius, suberti išsijotus miltus su kepimo milteliais, supilti vandenį ir palengva viską išmaišyti. tešlą padalinti į dvi dalis ir iškepti du biskvitus, kuriuos perpjausime pusiau. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 35-40 minučių.
     Putėsiams žele užpilame verdančiu vandeniu, pamaišome, paliekame atvėsti. Kai skystis taps kambario temperatūros, pradės stigti imam mikserį ir plakam apie 5-10 minučių , kol susidarys tvirtos putos. Jas sukrečiame į skardą, išklotą folija. Išlyginam ir dedam šaldytuvan sustingti (galima pagudrauti ir įdėti 15-kai munučių į šaldiklį). Kai sustings, kepimo formos paaglba išspaudžiame reikiamo dydžio apskritimą. 
     Kremui grietinėlę išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kai susidarys putos, supilame standiklį ir išplakame iki standumo. 
     Sulaistymui tiesiog viską sumaišome. 
Surinkimas ; biskvitą sulaistome, dedame 1/3 grietinėlės, ant viršaus dedame kitą biskvitą, sulaistom, vėl grietinėlė, trečiasis biskvitas, sulaistom, jį labai plonu sluoksniu aptepame grietinėle, dedame putėsius, vėl labai plonas sluoksnis grietinėlės na ir paskutinis biskvitas. Tortą aptepame likusia grietinėle. Puošiau karamele (sausoje keptuvėje ištirpdžiau cukrų ir šaukštelio pagalba ant folijos, išteptos aliejumi, paišiau ornamentus).

Skanaus!

 
 

8 komentarai:

Anonimiškas rašė...

kaip siuos papuosimus daret ? grazu

Vanilė rašė...

Dėkoju:) Puošiau karamele, sausoje keptuvėje ištirpdžiau cukrų, kai karamele tapo švelniai gintarines spalvos, šaukštelio pagalba piešiau ornamentus ant aliejumi išteptos folijos, beje, tirpinat cukrų, su šaukštu jo maišyti negalima - sulips.

Unknown rašė...

Kaip del putesiu? Ar plakti tada, kai jau stingti prades ar dar kambario temperaturos? :)

Vanilė rašė...

Kambario temperaturos :)

Saldu ir gardu.... rašė...

Sveiki,o kodel naudojat grietineles standikli? juk si grietinele puikiai isiplaka ir laiko forma ir be standiklio.

Vanilė rašė...

Grietinėlė išplakta su standikliu geriau laiko savo forma ir nepavandenyja :)

Unknown rašė...

O jei putėsius iškart tepti ant biskvito, nebandėte, ar masė per skysta gaunasi? :) Nes, kada darau putėsius iš uogų pilu iškart išplaktus, kažin ar čia taip neišeitų..

Anonimiškas rašė...

ingredientai surašyti kokio dydžio formai?

Rašyti komentarą