2014 m. balandžio 17 d., ketvirtadienis

Empanados

     Tai pyragėliai, idealiai tinkantys jaukiam pasisedėjimui vakare, labai skanūs, greit pagaminami, nereikalauja ypatingų pastangų.  Beje, šį kartą pyragėlius gaminau ne tik su sūriu bet ir su saldžiu įdaru. Emapanados su obuolių įdaru , nuo stalo dingo greičiausiai. 


Empanados su kalakutiena ir daržovėmis

Tešlai :
80 gr šalto sviesto 
500 gr miltų 
100 ml vandens 
2 kiaušiniai 
žiupsnelis druskos 

Įdarui (22 pyragėliams)
250 gr maltos kalakutienos (naudojau smulkiai pjaustytus kalakutienos maltinukus)
2 didelės morkos 
1 svogūnas
2 pomidorai 
dvi saujos špinatų 
ryšelis svogūnų laiškų 
3 cm storio gabalėlis saliero šaknies
2 a.š. džiovinto rozmarino 
druskos 
pipirų 
3 v.š. pomidorų padažo 
1 skiltelė česnako 

Saldžiam įdarui :
3 dideli obuoliai 
keli šaukštai braškių uogienės

     Tešlai, sviestą kartu su miltais ir druska, pirštų galiukais sutrinkit i trupinius, tada pilam išplaktus kiaušinius ir vandenį, tešla gaunasi kietoka, tačiau elastinga. 
     Įdarui pakepinam kalakutienos faršą, suberiam stambiai tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytus svogūnus. Morkoms suminkštėjus suberiame smulkiai pjaustytus pomidorus , nesmulkintus špinatus, kapotus svogūno laiškus, prieskonius bei pomidorų padažą. Įspaudžiam česnako skilteles ir troškinam apie 3-4 minutes. 
     Gautą tešlą pasidalinam į 32 dalis, is kiekvienos dalies formuojam rutuliuką, jį su kočėlu iškočiojame dedam įdarą ir užlankstom galus. Kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
    

2 komentarai:

Indrė rašė...

Aš jas be proto mėgstu :) tik kažkodėl į tešlą pilu ir acto šiek tiek. Kažkada aiškinomės su merginomis, ką ji duoda, bet pamiršau :) skaniai atrodo ;)

Odeta rašė...

Super, megstu:) As jas irgi kart nuo karto gaminu, tik kazkodel visada su paprikomis...

Rašyti komentarą