Empanados su kalakutiena ir daržovėmis
Tešlai :
80 gr šalto sviesto
500 gr miltų
100 ml vandens
2 kiaušiniai
žiupsnelis druskos
Įdarui (22 pyragėliams)
250 gr maltos kalakutienos (naudojau smulkiai pjaustytus kalakutienos maltinukus)
2 didelės morkos
1 svogūnas
2 pomidorai
dvi saujos špinatų
ryšelis svogūnų laiškų
3 cm storio gabalėlis saliero šaknies
2 a.š. džiovinto rozmarino
druskos
pipirų
3 v.š. pomidorų padažo
1 skiltelė česnako
Saldžiam įdarui :
3 dideli obuoliai
keli šaukštai braškių uogienės
Tešlai, sviestą kartu su miltais ir druska, pirštų galiukais sutrinkit i trupinius, tada pilam išplaktus kiaušinius ir vandenį, tešla gaunasi kietoka, tačiau elastinga.
Įdarui pakepinam kalakutienos faršą, suberiam stambiai tarkuotas morkas, smulkiai pjaustytus svogūnus. Morkoms suminkštėjus suberiame smulkiai pjaustytus pomidorus , nesmulkintus špinatus, kapotus svogūno laiškus, prieskonius bei pomidorų padažą. Įspaudžiam česnako skilteles ir troškinam apie 3-4 minutes.
Gautą tešlą pasidalinam į 32 dalis, is kiekvienos dalies formuojam rutuliuką, jį su kočėlu iškočiojame dedam įdarą ir užlankstom galus. Kepame 200 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
2 komentarai:
Aš jas be proto mėgstu :) tik kažkodėl į tešlą pilu ir acto šiek tiek. Kažkada aiškinomės su merginomis, ką ji duoda, bet pamiršau :) skaniai atrodo ;)
Super, megstu:) As jas irgi kart nuo karto gaminu, tik kazkodel visada su paprikomis...
Rašyti komentarą