2014 m. birželio 24 d., antradienis

Tartalete su braškėmis

     Mums tartaletės ypač patinka. Jau tapo tokia nerašyta tradicija, per jonines išsikept tartaletę su braškėmis. Ir jei namuose turit braškių ar kitokių uogių - rekomenduoju pabandyti. Beje, tinka ir konservuoti vaisiai ar saldytos uogos :)




Tartalete su braškėmis ir varške


Trapiai tešlai :
230 gr miltų 
2 a.š. grietinės
100 gr sviesto 
2 v.š. cukraus 
žiupsnelis druskos 
1/4 a.š. sodos
2 kiaušinis

Varškės įdarui :
2 x 180 gr varškės
3 v.š. grietinės
1 mažesnė citrina
2 v.š. cukraus 
2 kiaušiniai 
vanilinio cukraus 

Papuošimui :
125ml vandens
0,5 v.š. krakmolo
0,5 v.š. cukraus

     Visų pirmiausia pasiruoškim trapią tešlą : miltus sumaišom su soda, druska, cukraus pudra, sudedam kubeliais pjaustytą sviestą ir ištrinam pirštų galiukais iki gelsvų trupinių. Galiausiai įmušam kiaušinį, sukrečiam grietinę ir viską gerai išminkom ( Patariu tešlos neminkyti per ilgai, nes tada sviestas ištirps o mums to nereikia). Paruoštą masę dedam šaldytuvan 1 valandai. Išėmus, iškočiojam ir įtiesiam į kepimo formą, taip jog liktų kiek didesni krašteliai.  Tešlą apdengiame folija ir ant viršaus priberiam žirnių (apie 3 cm). Kepame 180 laipsnių orkaitėje 10-12 minučių. Iškepus nuimame foliją ir žirnius. 
     Varškės masei tiesiog viską suberiame/supilame į vieną dubenį ir plakame mikseriu apie 2 minutes. 
      Ant trapios tešlos pilam varškės masę, ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 16-20 minučių. 
     Ant atvėsusio įdaro dėliojame norimus vaisius, kuriuos reiktų užpilti iki tirštumo pakaitintu vandens/cukraus/krakmolo mišiniu. Skanaus ! 

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

O tai kiaušinis vienas ar du?

Rašyti komentarą