Tartalete su braškėmis ir varške
Trapiai tešlai :
230 gr miltų
2 a.š. grietinės
100 gr sviesto
2 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
1/4 a.š. sodos
2 kiaušinis
Varškės įdarui :
2 x 180 gr varškės
3 v.š. grietinės
1 mažesnė citrina
2 v.š. cukraus
2 kiaušiniai
vanilinio cukraus
Papuošimui :
125ml vandens
0,5 v.š. krakmolo
0,5 v.š. cukraus
0,5 v.š. krakmolo
0,5 v.š. cukraus
Visų pirmiausia pasiruoškim trapią tešlą : miltus sumaišom su soda, druska, cukraus pudra, sudedam kubeliais pjaustytą sviestą ir ištrinam pirštų galiukais iki gelsvų trupinių. Galiausiai įmušam kiaušinį, sukrečiam grietinę ir viską gerai išminkom ( Patariu tešlos neminkyti per ilgai, nes tada sviestas ištirps o mums to nereikia). Paruoštą masę dedam šaldytuvan 1 valandai. Išėmus, iškočiojam ir įtiesiam į kepimo formą, taip jog liktų kiek didesni krašteliai. Tešlą apdengiame folija ir ant viršaus priberiam žirnių (apie 3 cm). Kepame 180 laipsnių orkaitėje 10-12 minučių. Iškepus nuimame foliją ir žirnius.
Varškės masei tiesiog viską suberiame/supilame į vieną dubenį ir plakame mikseriu apie 2 minutes.
Ant trapios tešlos pilam varškės masę, ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 16-20 minučių.
Ant atvėsusio įdaro dėliojame norimus vaisius, kuriuos reiktų užpilti iki tirštumo pakaitintu vandens/cukraus/krakmolo mišiniu. Skanaus !
1 komentaras:
O tai kiaušinis vienas ar du?
Rašyti komentarą