Na, o trupininis pyragas visada buvo vienas iš mėgstamiausiųjų kepinių mūsų namuose. Pamenu, preitą vasarą atrastas rabarbarų ir braškių derinys tapo pagrindiniu įdaru pyragams. Tikrai, braškių uogienė ir rabarbarai - nuostabus derinys. Atkreipkite dėmesį, papildomo cukraus įdarui nereikia. Saldumo pakanka visiškai.
Trupininis rabarbarų - braškių pyragas
Tešlai :
100 gr šalto sviesto
1 st. miltų
0,5 st cukraus
1 didelis kiaušinis
0,5 a,š, druskos
sodos
Įdarui :
0,5 st braškių uogienės
3-4 didesnių rabarbarų kotų
Visų pirmiausia pasiruošiame tešlą. Šaltą sviestą sutarkuojame ir kartu su miltais, soda, cukrumi ir druska, pirštų galiukais ištriname iki birios masės, panašios į smėlį. Įmušame kiaušinį ir gerai išminkome. Dedame į šaldiklį 20-30 minučių. Žinoma galima laikyti ir šaldytuve, tačiau tada reiktų kiek ilgiau luktelti - apie valandą.
Į kepimo skardą, išklotą kepimio popieriumi sutarkuojame ir paskirstome tolygiai
3/4 tešlos. Beriame smulkiai pjaustytus rabarbarus, užpilame uogienę. Ant viršaus tarkuojame likusią tešlą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą