2014 m. rugsėjo 20 d., šeštadienis

Sūrio pyragas

     Prabėgo vasara! Atrodo, tik dabar, rugpjūčio vidury atsigavau nuo patirtų įspūdžių ir nuotykių. Bet vis dar atrodo neįtikėtina, jog tie trys mėnesiai tiesiog skriete praskrėjo, atnešdami gelstančius medžių lapus, ir didžiulius voratinklius, nutįsusius per visą sodelį, kurie it pranašai sako : žmogau! Baigėsi katino dienos, laikas surimtėti ! O kaip jūs praleidote vasarą ?
     Kadangi rudenėja, ir už lango ima temti neįtikėtinai greitai, siūlau jaukius vakarus, įsitaisius su knyga ar maloniai bendraujant su šeima, paskaninti sūrio pyragu, kuris užtikrinu - su puodeliu arbatos, tirpsta bunoje! Kreminės tekstūros, lengvas ir skanus, be to pasitelkus fantaziją galima varijuoti paskaninant įvairiais vaisiais ar uogomis. (Aš papuošiau avietėmis). Tad nieko nelaukiam ir kimbam į darbą!




 
Rudeninis sūrio pyragas
 
Pagrindui :
1 pokelio šokoladinių sausainių
100 gr sviesto
1 v.š. cukraus
žiupsnelis druskos
 
500 gr varškės
500 gr mascarpones
250 ml cukraus
3 v.š. miltų
5 kiaušiniai
2 a.š. vanilinio cukraus
80 ml pieno
 
 
     Pagrindui sausainius sumalame iki miltų (jei kaip man, sugedo virtuvinis kombainas, tiesiog sudedame į maišelį ir gerai patrankome kočėlu:)), sumaišome su cukrumi, druska, tirpdytu sviestu. Gautą masę sukrečiame į sviestiniu popieriumi išklotą, nuimamais kraštais formą ( sausainių mase išklojame tik dugną - bus papraščiau išimti). Dedame šaldytuvan, kol pasiruošime varškės maę.
     Per sietelį pertrintą varškę sumaišome su mascarpone, cukrumi, miltais, vaniliniu cukrumi ir dėdami po vieną kiaušinį labai gerai išplakame iki vientisos masės. Supilame pieną, dar kartą gerai išmaišome ir supilame į formą ant pagrindo.  15 minučių kepme 200 laipsnių orkaitėje, tada temperatūrą sumažiname iki 120 laipsnių ir kepame 1 val.
     Neabejotinai, pyragas skaniausias sekančią dieną, visiškai atšalęs. Skanaus!!
 
Už receptą dėkoju : wildspoons


 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą